Vesti iz sveta

31.12.2020. 13:52

RTCG, Bankar.rs

Autor: Nova Ekonomija

Crna Gora osniva novu avio-kompaniju „To Montenegro“

Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je da će tamošnja vlada danas počinje sa procesom osnivanja nove nacionalne avio-kompanije koja će se zvati "To Montenegro", preneo je RTCG. "Trebaće šest do deve...

Foto: Wikimedia/ Aero Icarus/ https://www.flickr.com/people/46423105@N03

Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je da će tamošnja vlada danas počinje sa procesom osnivanja nove nacionalne avio-kompanije koja će se zvati „To Montenegro“, preneo je RTCG.

„Trebaće šest do devet meseci da se sve završi, računam da ćemo to i ranije uraditi. Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji (EK) da nam pomogne u tom procesu„, rekao je Bojanić za crnogorski javni servis.

Prema njegovim rečima Vlada Crne Gore će se truditi da „Montenegro Airlines“ (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 ili 60 dana, a za novu kompaniju planira i da preuzme deo osoblja iz stare avio-kompanije.

Do toga je došlo nakon što je sastanak povodom iznalaženja mogućnosti za opstanak crnogorske avio-kompanije „Montenegro Airlines“ završen bez rezultata.

Pitanje opstanka ovog prevoznika pokazalo kao veoma važno pokazuje i nedavna namera grupacije Savana da preuzme „Montenegro Airlines“ za jedan evro. 

Uslov je prethodni otpis svih obaveza koje kompanija ima prema državi.

Na pitanje da li će se tražiti finansijska pomoć od EK, kako bi se održavali najfrekventniji letovi, Bojanić je rekao da će  osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije, vlada pokušati da kupi deo opreme stare avio-kompanije.

CRNA GORA GASI MONTENEGRO AIRLANES, OSNIVA NOVU FIRMU

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.