Svet

08.01.2021. 10:05

Business Insider

Autor: Nova Ekonomija

WhatsApp promenio uslove korišćenja, sada deli podatke sa Fejsbukom

Vacap (Whatsapp), aplikacija za deljenje poruka koja je bila fokusirana na privatnost, promenila je uslove korišćenja i počeće da deli korisničke podatke sa svojom matičnom kompanijom Fejsbukom, piše Biznis insajder.Vacap će s...

Foto: Pixabay

Svet

08.01.2021. 10:05

WhatsApp, aplikacija za deljenje poruka koja je bila fokusirana na privatnost promenila je uslove korišćenja i ubuduće će deliti korisničke podatke sa svojom matičnom kompanijom, Fejsbukom, piše Biznis insajder.

WhatsApp će sada prikupljati podatke, uključujući brojeve telefona, lokacije i još mnogo toga za tehnološku korporaciju i njegove ostale podružnice.

Ukoliko korisnici ne prihvate nove uslove do 8. februara izgubiće pristup aplikaciji.

Ovaj potez podstakao je pozive korisnicima da prestanu da koriste aplikaciju i pređu na manje invazivne, enkriptovane alternative za razmenu poruka, kao što su Signal i Telegram.

„Signal i Telegram su sada bolja alternativa ako ste zabrinuti zbog svoje privatnosti“, objavio je na Tviteru urednik tehnološkog portala TechCrunch Majk Bučer.

Pored njega i milijarder Ilon Mask je na svojim društvenim mrežama ocenio da „svi treba da koriste Signal“.

u saopštenju za javnost, predstavnici WhatsApp-a su naveli da je promena neophodna kako bi aplikacija mogla da koristi „širu Fejsbukovu infrastrukturu“.

Portparolka firme nije pojasnila zašto je platforma odlučila da izvrši izmenu, ali je rekla da to neće uticati na korisnike u Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Fejsbuk je kupio WhatsApp 2014. godine, a 2016. pružio je korisnicima jednokratnu šansu da odustanu od deljenja podataka sa Fejsbukom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.