Svet

18.01.2021. 16:11

Wall Street Journal

Autor: Nova Ekonomija

Stanari Njujorka duguju više od milijardu dolara za kirije

Stanaru u Njujorku duguju više od milijardu dolara neplaćenih kirija zbog propuštenih uplata usled pandemije koronavirusa, pokazuje novo istraživanje, piše Vol strit žurnal.Iznos duga najnoviji je pokazatelj da naknade za ...

Foto: Pixabay

Svet

18.01.2021. 16:11

Stanaru u Njujorku duguju više od milijardu dolara neplaćenih kirija zbog propuštenih uplata i recesije uzrokovane pandemijom koronavirusa, piše Vol strit žurnal.

Iznos duga najnoviji je pokazatelj da naknade za nezaposlenost i federalni stimulativni paketi do sada nisu bili adekvatni za ublažavanje rastućeg finansijskog tereta zakasnelih kirija u hiljadama njujorških domaćinstava.

Stanodavci i podstanari javno su lobirali za veću pomoć vlade tokom pandemije.

Državi Njujork predviđeno je 1,3 milijarde dolara pomoći za rešavanje pitanja stanovanja u prošlomesečnom paketu pomoći za COVID-19.

Istraživanje koje je sprovela trgovinska grupa „Program poboljšanja stanovanja u zajednici“ bilo je usmereno na zgrade podložne gradskim zakonima o zakupu. Stanovi u takvim zgradama čine oko polovine ukupnih stanova za iznajmljivanje u Njujorku.

Skupljajući odgovore stanodavaca, grupa je procenila da čak 185.000 domaćinstava koja žive u ovim stanovima zaostaju za više od dva meseca, sa prosečnim dugom većim od 6.000 američkih dolara.

Džej Martin, izvršni direktor ove grupe rekao je da je dug za zakup od ostatka inventara stanova u Njujorku verovatno isti ili veći, što znači da je ukupan dug koji imaju iznajmljivači u Njujorku verovatno veći od dve milijarde dolara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.