Svet

20.01.2021. 10:55

Wall Street Journal

Autor: Nova Ekonomija

Netflix premašio 200 miliona pretplatnika i postao samoodrživ

Netfliks (Netflix) je prošlu godinu završio sa više od 200 miliona pretplatnika i prema njihovim navodima sada su u stanju da generišu više gotovine nego što im je potrebno i da očekuju da više neće ...

Foto: Pixabay

Svet

20.01.2021. 10:55

Video striming servis Netfliks (Netflix) je prošlu godinu završio sa više od 200 miliona pretplatnika i, kako su naveli u svojim finansijskim izveštajima, po prvi put su u stanju da generišu više gotovine nego što im je potrebno. Rukovodstvo firme je saopštilo da više neće morati da pozajmljuju novac za podsticanje svog rasta, piše Vol strit žurnal.

Netfliksov kontinuirani rast pretplatnika dolazi usred pojačane konkurencije novih video servisa, uključujući Disney+, Apple TV, kao i HBO Max, koje nisu postojale pre malo više od godinu dana.

Iako je većina televizijskih mreža i dalje bez sopstvenog originalnog sadržaja, zbog prekida proizvodnje usled pandemije COVID-19, dobro opskrbljeni arsenal sadržaja Netfliksa podigao ga je na nove visine tokom korona-krize.

Netfliks je stekao rekordnih 37 miliona pretplatnika u 2020. godini i imao je ukupno 203,7 miliona korisnika kada se godina završila, što je više nego dvostruko u dnosu na period pre tri godine.

I dok COVID-19 nastavlja da negativno utiče na filmske i televizijske produkcije, Netfliks trenutno ima više od 500 naslova u postprodukciji ili spremnih za lansiranje na platformi, saopštila je kompanija.

Prema filmskom programu kompanije, očekuje se novi naslov svake nedelje tokom 2021. godine.

Netfliks svoj sadržaj stvara znatno ranije pre emitovanja ili ostalih kablovskih kanala, što je omogućilo kompaniji da bude bolje pripremljena da ponudi nove sadržaje kada je zavladala pandemija, nešto što drugi striming servisi u razvoju nisu bili u stanju da urade.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.