2021

27.01.2021. 15:11

PepsiCo

Autor: Nova Ekonomija

Sedmi put dobitnik nagrade „Top Employer“, a sada i globalno

Kompanija PepsiCo u Srbiji, ponosni je dobitnik prestižne Top Employer nagrade za poslovanje u Srbiji i to sedmi put zaredom. Top Employer priznanje za najboljeg poslodavca ističe posvećenost kompanije stvaranju jednakih prilika za sve zaposlene, ...

PepsiCo

2021

27.01.2021. 15:11

Kompanija PepsiCo u Srbiji, ponosni je dobitnik prestižne Top Employer nagrade za poslovanje u Srbiji i to sedmi put zaredom. Top Employer priznanje za najboljeg poslodavca ističe posvećenost kompanije stvaranju jednakih prilika za sve zaposlene, pružanje mogućnosti za sticanje novih veština i izgradnji uspešne karijere u okviru inkluzivnog poslovnog okruženja. 

Kompanija PepsiCo je i ove godine potvrdila da je ulaganje u ljude najvažnija investicija, kroz primenu najboljih globalnih praksi i kontinuiranih inovacija iz oblasti upravljanja ljudskim resursima. Prema rečima Tijane Tadić, senior menadžerke ljudskih resursa kompanije PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope, Baltičke zemlje i franšizno poslovanje, ovo priznanje ima poseban značaj jer je došlo u veoma izazovnim vremenima.

„Godina za nama bila je izuzetno teška za sve, ali nas je to samo podstaklo da damo svoj maksimum i postavimo nove standarde u brizi o zaposlenima, što je i „Top Employers“ institut prepoznao. Od munjevitog odgovora na Covid-19, preko psihološke podrške zaposlenima, virtuelnih edukacija, do podrške za rad od kuće, dali smo sve od sebe da pokažemo da smo tu za naše zaposlene“, istakla je Tadić i dodala da je poseban fokus bio na prepoznavanju potrebe naših ljudi za podrškom i sigurnošću, ali i razvoju programa za zaposlene u proizvodnji koji im je omogućio sticanje novih, tehnološki naprednih znanja. 

„Omogućili smo i programe preventivnih zdravstvenih pregleda u novoj fabričkoj ambulanti i program subvencije za nabavku laptop računara za decu naših zaposlenih školskog uzrasta, kako bismo im omogućili nesmetano praćenje nastave na daljinu. Istovremeno, nismo izgubili fokus na unapređenju veština i znanja zaposlenih, kroz lokalno razvijene projekte“, zaključila je Tijana.

Kompaniji PepsiCo je ove godine prvi put dodeljen i sertifikat za najboljeg globalnog poslodavca (Top Employer Global), kao jedine od 16 organizacija širom sveta koja je dobila ovu nagradu.

 „Top Employers“ Institut svake godine dodeljuje Top Employer priznanje organizacijama na osnovu evaluacije najboljih HR praksi koje se tiču upravljanja ljudima i procesima u ljudskim resursima, a ove godine je sertifikovao i priznao više od 1.600 najboljih poslodavaca u 120 zemalja / regiona na pet kontinenata.

PepsiCo Zapadni Balkan

Tokom 13 godina svog poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana, nakon akvizicije Marbo Producta, kompanija PepsiCo je investirala u nove proizvodne linije, povećanje kapaciteta i proširenje portfolija, uslove rada i zaposlene, kao i platforme za zaštitu životne sredine. PepsiCo Zapadni Balkan se izdvojio kao jedan od najznačajnijih proizvođača slanih grickalica u regionu Zapadnog Balkana i to sa proizvodima Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud koji spadaju u omiljene brendove celog regiona i koji su postali deo globalnog PepsiCo portfolija. Lokalni portfolio su proteklih godina obogatili i svetski poznati PepsiCo brendovi: ovsene pahuljice Quaker i najpoznatiji tortilja čips – čuveni Doritos, a od 2019. godine kompanija je u BiH preuzela i distribuciju najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton. Proizvodnja se odvija u dve fabrike – u Magliću kod Bačkog Petrovca i u Laktašima kod Banja Luke, dok prihod od prodaje i obim izvoza pokazuju rast iz godine u godinu. Pored investicija u proizvodnju i najviših standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, posebna pažnja je posvećena ljudima, njihovoj edukaciji i osnaživanju. Zahvaljujući kontinuiranim unapređenjima uslova rada kompanija je već sedmu godinu zaredom dobitnik priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji. Kompanija je takođe dobitnik i tri Top Employer priznanja za poslovanje na tržištu Bosne i Hercegovine.  Rezultati poslovne filozofije vidljivi su kroz odgovorno poslovanje i saradnju s domaćim partnerima i dobavljačima, kao i brojne inicijative za lokalnu zajednicu i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija za smanjenje emisije C02, smanjenje potrošnje električne energije i vode, kao i povećanje reciklaže.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.