Svet

03.02.2021. 14:01

Wizz Air

Autor: Nova Ekonomija

Wizz Air otvara novu bazu u Sarajevu

Niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, kao i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine. Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja...

Foto: Promo

Svet

03.02.2021. 14:01

Niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air (Viz er) danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, kao i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine. 

Osim uspostavljanja nove baze, Viz er je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja. 

Njihov Airbus A320 obavljaće letove na devet novih linija: do brisela, Kopenhagena, Dortmunda, Ajndhovena, Gotenburga, Londona, Memingena, Bazel-Mulhaus-Frajburg (Euroairport) i do Pariza, sa ukupno više od 250.000 mesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. 

„Ovom ekspanzijom Viz er nastavlja porast svojih operacija u BiH za 50 posto, čime zadržava lidersku poziciju na tržištu… Viz erova široka mreža podržaće bh. ekonomiju i povezati Sarajevo sa dugo očekivanim destinacijama“, navodi se u saopštenju.

Viz er iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poleteo iz Tuzle za Malme. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika.

„Pre svega, moram istaći da smo veoma zadovoljni što je baš kompanija Wizz Air odlučila da uspostavi bazu na našem aerodromu, a verujem da je to vest koja će obradovati i brojne naše građane, kako zbog povoljnih cena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti. Posebno je važno što će to biti destinacije na kojima živi naša brojna dijaspora“, kazao je Nermin Zijadić, direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.