Svet

16.04.2021. 16:08

TechCrunch

Autor: Nova Ekonomija

Pakistan privremeno blokirao društvene mreže

Pakistan je privremeno blokirao društvene mreže u pokušaju da izvrši represiju protiv nasilne terorističke grupe i spreči demostrante da ometaju molitve uoči Ramazana u petak, piše TechCrunch.Ranije ove nedelje Pak...

Foto: Pixabay

Svet

16.04.2021. 16:08

Pakistan je privremeno blokirao društvene mreže u pokušaju da izvrši represiju protiv nasilne terorističke grupe i spreči demostrante da ometaju molitve uoči Ramazana, piše TechCrunch.

Ranije ove nedelje Pakistan je zabranio islamističku grupu Tehrik-i-Labaik Pakistan nakon što su organi vlasti ugapsili lidera ove grupe, što je izazvalo burne proteste u državi.

U naredbi pod nazivom „Potpuno blokiranje platformi društvenih medija, pakistanska vlada naložila je u petak Upravi za telekomunikacije da blokira platforme društvenih medija, uključujući Tviter, Fejsbuk, Vocap, Jutjub i Telegram, od 11 do 15 sati po lokalnom vremenu.

Iako je Pakistan, poput svog suseda Indije, u prošlosti privremeno ukidao pristup telefonskim pozivima, ovo je prvi put da je Islamabad izdao opštu zabranu društvenih medija u zemlji.

Pakistan je istraživao načine da preuzme veću kontrolu nad sadržajem digitalnih usluga poslednjih godina, a prema nekim aktivistima, država je preduzimala i ekstremnije mere bez mnogo objašnjenja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.