Srbija

19.05.2021. 09:25

NBS

Autor: Nova Ekonomija

Prijave za letnju praksu u Narodnoj banci Srbije do 21. maja

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je poziv za letnju praksu, upućenu studentima treće, četvrte ili pete godine studija u Srbiji, kao i srpskim državljanima koji studiraju u inostranstvu.Centralna banka praksu organizuje kako bi studentima p...

Foto: Nova ekonomija

Srbija

19.05.2021. 09:25

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je poziv za letnju praksu, upućenu studentima treće, četvrte ili pete godine studija u Srbiji, kao i srpskim državljanima koji studiraju u inostranstvu. Rok za prijavu je 21. maj.

Centralna banka praksu organizuje kako bi studentima približila rad te institucije i kako bi ih upoznala s raznovrsnim funkcijama koje obavlja.

Na letnju praksu, koja će se obaviti od 1. jula do 31. avgusta 2021. godine, NBS će primiti do 37 studenata koji studiraju na visokoškolskim ustanovama akreditovanim od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, a koji će završetkom studija ostvariti najmanje 240, odnosno 300 ESPB bodova.

Spisak studijskih programa ili modula čije akademce NBS potražuje dostupan je OVDE.

Na letnju praksu prima se i do pet studenata koji studiraju u inostranstvu na srodnim studijskim programima.

Uslovi za prijavljivanje studenata koji studiraju u Republici Srbiji su sledeći:

  • prosečna ocena ostvarena tokom studija najmanje 8,00;
  • apsolventski staž ne traje duže od godinu dana od dana upisa apsolventskog staža,
  • državljanstvo Republike Srbije.

Prijave se dostavljaju Direkciji za ljudske resurse i organizaciona pitanja putem mejla letnja.praksa@nbs.rs ili poštom, odnosno lično na adresu Beograd, Kralja Petra 12, s naznakom „Za letnju praksu“.

Rok za prijavljivanje je 21. maj 2021. godine, nakon čega će biti organizovana selekcija i testiranje prijavljenih kandidata koji ispunjavaju osnovne uslove.

Postupak izbora studenata koji studiraju u inostranstvu izvršiće se na osnovu biografije i uspeha ostvarenog u toku studija.

Studenti koji studiraju u inostranstvu potrebno je da su ostvarili najmanje 80% od najboljeg uspeha na univerzitetu na kom studiraju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.