Lifestyle

17.06.2021. 09:53

SEEbiz

Autor: Nova Ekonomija

Najbolji startap u Sloveniji, tvorac pametne hranilice za ptice

Najbolji startap godine u Sloveniji je Bird Buddy, kompanija koja je osmislila istoimenu pametnu hranilicu za ptice. Među ostalim kompanijama koje su se plasirale u finale su Bevo, Maestro Amadeus, RingoX i SeaVision, saopštili su organi...

Foto: Pixabay

Lifestyle

17.06.2021. 09:53

Najbolji startap godine u Sloveniji je Bird Buddy, kompanija koja je osmislila istoimenu pametnu hranilicu za ptice. Među ostalim kompanijama koje su se plasirale u finale su Bevo, Maestro Amadeus, RingoX i SeaVision, saopštili su organizatori takmičenja, a preneo SEEbiz.

„Naši domovi danas moraju da budu pametniji, a mi kažemo da on mora da bude i zabavan“, kaže jedan od suosnivača Bird Buddy, Žiga Vrtačič.

On je došao do ideje za rešenje problema kako da se identifikuju ptice, pomoću veštačke inteligencije.

Finalisti su bili i Bevo sa inovativnim postupkom za mašinu koja se koristi za izradu hrane koja je zamena za meso, Maestro Amadeus sa softverskim rešenjem za digitalizaciju i upravljanje muzičkim notama.

Startapi mogu da računaju na evropski Fond za inovativna preduzeća

RingoX je osmislio uređaj koji vlasnicima smeštaja omogućuje daljinsko upravljanje, dok je SeaVision sa svojim VisionAnchor uklanja problem nepravilnog sidrenja plovila u nautici.

Svi timovi, njihove ideje i rešenja, kako se navodi, impresionirali su Maju Mikek, suosnivača i finansijsku direktorku izuzetno uspešne kompanije Celtra.

„Sviđaju mi se vaše ideje jer ste ih razvili uz pomoć logike. Zato ne očajavate kad se suočite sa više menadžerskih problema. Čak i tada, držite se vrlo usko proste… logike“, rekla je Mikek.

Slovensku nagradu Start: Up of the Year dodeljuje platforma Start: up Slovenia u saradnji s Ministarstvom ekonomskog razvoja i tehnologije (MGRT) i Slovenačkim preduzetničkim fondom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.