Video

18.06.2021. 16:03

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Budućnost Bare Reva: Deponija šuta ili dunavski park? (VIDEO)

Bara Reva se nalazi u Beogradskom naselju Krnjača......

Foto: Nova ekonomija/Čedomir Savković

Bara Reva u Krnjači, primer kršenja zakona

Video

18.06.2021. 16:03

Bara Reva se nalazi u Beogradskom naselju Krnjača i postala je poznata po pobuni građana. Oni su sprečili da se na njoj istovara građevinski otpad. Nova ekonomija je posetila aktiviste iz Krnjače i pitala ih šta očekuju od gradske vlasti u vezi sa planovima za Baru Reva.

„Naš sledeći korak je da razgovaramo sa predstavnicima gradske uprave“, kaže Miloš Milenković iz udruženja Bela čaplja u Krnjači. To udruženje godinama brine o priobalju Dunava i čisti ga.

Miloš smatra da je došlo krajnje vreme da Beograd dobije jedan dunavski park, jer su Košutnjak i Ada Ciganlija poznati po gužvama. Jedan novi veliki park mogao bi da bude baš na Revi i rasteretio bi ostala mesta za odmor u Beogradu.

Među aktivistima je i Andreja Backović iz Krnjače. On kaže da građani iz Krnjače neće odustati od borbe za Baru Revu koja je prirodno stanište strogo zaštićenih vrsta: belog lokvanja, orla belorepana, bele čaplje.

Ipak, gradska uprava i dalje nije sasvim jasna u vezi sa planovima za Baru Revu. O svemu tome opširnije pogledajte u video prilogu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.