Srbija

23.06.2021. 13:43

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

AstraZeneca može da izazove komplikacije ako imate redak kapilarni sindrom

Vakcina AstraZeneca može da izazove komplikacije kod osoba koje su ranije imale sindrom kapilarnog curenja, objavila je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).Povučeni sa tržišta Bausch+Lomb rastvori za kontaktna sočiva "Veo...

Foto: Flicr - Marco Verch Professional Photographer

Srbija

23.06.2021. 13:43

Vakcina AstraZeneca može da izazove komplikacije kod osoba koje su ranije imale sindrom kapilarnog curenja, objavila je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

POVUČENI SA TRŽIŠTA BAUSCH+LOMB RASTVORI ZA KONTAKTNA SOČIVA

„Veoma mali broj slučajeva sindroma kapilarnog curenja (engl. Capillary Leak Syndrome, CLS) bio je prijavljen u prvih nekoliko dana nakon primene vakcine COVID-19 Vaccine AstraZeneca. Kod nekih od tih slučajeva, sindrom kapilarnog curenja je i ranije bio zabeležen u istoriji bolesti. Jedan slučaj je imao smrtni ishod“, piše u saopštenju.

ALIMS ističe da se ove preporuke nadovezuju na već ranije objavljena pisma zdravstevnim radnicima u kojima se upozorava da je moguće da nakon primene vakcine AstraZeneca dođe do pojave tromboze i trombocitopenije, ali da su ove neželjene reakcije veoma retke.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.