Srbija

28.06.2021. 16:39

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Novi zajam EIB-a od 50 miliona za oporavak srpskih preduzeća

Evropska investiciona banka (EIB) i UniCredit banka Srbije potpisali su danas ugovor o zajmu vrednom do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) i kompanija srednje tržišne kapitalizacije,  navodi se u saop&scaro...

Pixabay

Srbija

28.06.2021. 16:39

Evropska investiciona banka (EIB) i UniCredit banka Srbije potpisali su danas ugovor o zajmu vrednom do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) i kompanija srednje tržišne kapitalizacije,  navodi se u saopštenju EIB-a. 

Zajam će pomoći kompanijama da prevaziđu finansijske poteškoće izazvane pandemijom, održe likvidnost i radna mesta. 

Evropska investiciona banka počinje da koristi Ethereum

Kompanije će moći da iskoriste sredstava EIB-a za finansiranje svoje likvidnosti, obrtnih sredstava i srednjoročnih i dugoročnih investicija. 

UniCredit banka će ova sredstva staviti na raspolaganje srpskim MSP i kompanijama srednje tržišne kapitalizacije pogođenih korona-krizom pod povoljnijim i pristupačnijim uslovima, navodi se u saopštenju. 

Evropska investiciona banka: Povećane investicije u zdravstvo i ekologiju

Ovo je četvrta kreditna linija EIB-a za podršku srpskim kompanijama u okviru finansijskog paketa Tima Evrope za oporavak Zapadnog Balkana.

Uključujući nove zajmove potpisane danas, EIB-ova finansijska podrška za oporavaka srpskih MSP od početka pandemije dostigla je 140 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.