Srbija

08.07.2021. 16:30

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Država najavila subvencije za ugradnju solarnih panela

Krajem avgusta ili najkasnije u prvim danima septembra Ministarstvo rudarstva i energetike raspisaće javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela, najavila je danas ministarka rudarstva i energerike Zorana Mihajlović. "Plan je ...

Pixabay

Srbija

08.07.2021. 16:30

Krajem avgusta ili najkasnije u prvim danima septembra Ministarstvo rudarstva i energetike raspisaće javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela, najavila je danas ministarka rudarstva i energerike Zorana Mihajlović. 

„Plan je da javni poziv za subvencije za ugradnju solarnih panela protekne isto kao prethodni o povećanju energetske efikanosti, odnosno zamene stolarije. To su bitni projekti koji će trajati i nekoliko godina. Drugi javni poziv za zamenu stolarije ponovićemo krajem decembra ka svim lokalnim samoupravama“, kazala je ona u Metovinci kod Bora. 

Mihajlovićeva je istakla da će Ministarstvo i u narednoj godini obezbediti sredstava za subvencije. Prema njenim rečima za narednu godinu je u planu 100 miliona evra za zamenu stolarije. 

Ministarstvo rudarstva i energetike nedavno je objavilo spisak 67 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u ukupnom iznosu od oko 224,3 miliona dinara. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.