Svet

19.08.2021. 12:38

Reuters

Autor: Nova Ekonomija

Rusija ne prestaje da kažnjava Gugl

Moskovski sud ponovo je kaznio kompaniju Google Alphabert sa 6 miliona rubalja (oko 80 hiljada američkih dolara) jer nije izbrisan njen sadržaj koji Rusija smatra nezakonitim, javio je Rojters. To je druga kazna koja je izrečena toj američkoj teh...

Foto: Pixabay

Svet

19.08.2021. 12:38

Moskovski sud ponovo je kaznio kompaniju Google Alphabert sa šest miliona rubalja (oko 80.000 američkih dolara) jer nije izbrisan sadržaj koji Rusija smatra nezakonitim, javio je Rojters. To je druga kazna koja je izrečena toj američkoj tehnološkoj kompaniji za manje od nedelju dana.

Rusija je u prošle godine kaznila Google i druge strane kompanije nizom malih kazni.

Neke od njih su u vezi sa zabranjenim sadržajem, dok su druge izrečene zbog neuspeha da lokalizuju podatke svojih korisnika na ruskoj teritoriji.

Zvanična Moskva takođe nastoji da primora strane tehnološke kompanije da otvore svoje kancelarije i predstavništva u Rusiji.

Okružni sud u Taganskom distriktu u Moskvi saopštio je da su za Google izrečene tri administrativne kazne od po dva miliona rubalja (2ukupno 44.000 dolara).

SHARE Fondacija tužila Fejsbuk i Gugl
Share Fondacija: U Srbiji uvedeno filtriranje interneta
Google se nagodio u tužbi o diskriminaciji žena

Google je potvrdio kazne, ali ih nije komentarisao. Pored najnovije kazne, u utorak je za isti prekršaj izrečena i kazna u iznosu od 14 miliona rubalja.

Google se u rusiji takođe suočava i sa sudskim nalogom koji ga obavezuje da odblokira Youtube nalog koji je u vlasništvu jednog sankcionisanog ruskog biznismena. Reč je o nalogu televizije Tsargrad, a žalbeno ročište po tom postupku zakazano je za 20. septembar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.