Srbija

30.08.2021. 10:11

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Za kovid bolnicu u Novom Sadu iz budžeta prebačeno još 266 miliona

Za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu opredeljeno je još 266 miliona dinara iz budžetske rezerve. Novac je preusmeren od sredstava Ministartsva privrede koja su bila predviđena za subvencije privatnim preduzećima radi ublažavanja posledi...

Pixabay

Srbija

30.08.2021. 10:11

Za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu opredeljeno je još 266 miliona dinara iz budžetske rezerve. Novac je preusmeren od sredstava Ministarstva privrede koja su bila predviđena za subvencije privatnim preduzećima radi ublažavanja posledica pandemije. 

Sredstva rezerve, u iznosu od 266 miliona, raspoređuju se Ministarstvu odbrane  „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za pribavljanje u svojinu Srbije, putem izgradnje, objekta bolnice do 600 kreveta sa pratećom infrastrukturom, pristupnim objektima i priključnim saobraćajnicama u Novom Sadu“, piše u rešenju Vlade Srbije. 

Ponovo bez konkurencije: Bolnički kreveti direktnom pogodbom kupljeni za 5,4 miliona dolara

Ovo nije prvi put da se sredstva prvobitno predviđena za druge namene preusmeravaju za kovid bolnicu u Novom Sadu.

Tako je početkom jula, za potrebe izradnje ove bolnice prebačeno ukupno 1,37 milijardi dinara, odnosno oko 11,6 miliona evra iz budžeta Ministarstva zdravlja i Ministarstva privrede.

Ministarstvu odbrane je potom u avgustu za izgradnju ove bolnice preneto još 447 miliona dinara, takođe iz budžeta Ministarstva privrede. 

Ministarstvo namestilo nabavku prečišćivača vazduha u centimetar

Kamen temeljac za kovid bolnicu u Novom Sadu postavljen je krajem aprila ove godine kada je i najavljeno da bi ona trebalo da bude završena u „vrlo kratkom roku“, do 1. septembra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.