Svet

31.08.2021. 14:46

Wall Street Journal, Financial Times

Autor: Nova Ekonomija

Kineska vlada ušla u rat sa tinejdžerima, ograničava vreme za video-igre

Kina je deci mlađoj od 18 godina zabranila da igraju video igre više od tri sata nedeljno, piše Wall Street Yournal. Novo pravilo deo je napora da se smanji njihova zavisnost od video igara koje tamošnje vlasti nazivaju "duhovni...

konzola za igre Foto: Pixabay

Svet

31.08.2021. 14:46

Kina je deci mlađoj od 18 godina zabranila da igraju video igre više od tri sata nedeljno, piše Wall Street Journal. Novo pravilo deo je napora da se smanji njihova zavisnost od video igara koje tamošnje vlasti nazivaju „duhovnim opijumom“.

Najnovijim regulativama maloletnicima je zabranjen pristup video-igrama od ponedeljka do četvrtka. Preostala tri dana u nedelji, kao i tokom državnih praznika, mlađi od 18 godina mogu da igraju igrice jedan sat dnevno, u periodu od 20 do 21 čas.

Kineska vlada je saopštila da sve video-igre na internetu moraju da se povežu na sistem kojim upravlja Nacionalna uprava za štampu i publikacije, a svi korisnici da se registruju pod svojim pravim imenom i dokumentima koje je izdala vlada.

Kina mora da zatvori 600 termoelektrana do 2060. godine
Kina se fokusira na domaće tržište u narednih 5 godina
Kina želi da onlajn obrazovanje dece transformiše u neprofitnu delatnost

Kako prenosi kineska novinska agencija Sinhua, cilj vlasti u Pekingu je da „efikasno zaštite fizičko i mentalno zdravlje maloletnika“. Zvanični Peking nastoji da napravi zaokret u industriji video-igara, jer smatra da ona stavlja profit ispred moralnih načela.

Ograničenja će važiti za sve platforme s pristupom internetu, uključujući pametne telefone, što je veliki udarac industriji video-igara kojoj su mladi najisplativije tržište.

Uprkos tome, kompanija Tencent, jedan od tehnoloških giganata u proizvodnji video-igrica, saopštila je da je uvela niz novih funkcija radi bolje zaštite maloletnika. U saopštenju se navodi da se Tencent „striktno pridržava i aktivno sprovodi najnovije zahteve kineskih vlasti“.

Procenjuje se da u Kini danas oko 110 miliona maloletnika igra video igre, a mlađi od 16 godina čine oko 2,6 odsto te populacije, preneo je Finansial Times.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.