Srbija

19.10.2021. 15:07

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Beogradski bezbednosni forum održaće se od 26. do 28. oktobra

Međunarodna spoljnopolitička i bezbednosna konferencija "Beogradski bezbednosni forum" ove godine će se održati od 26. do 28 oktobra pod motom "Čovečanstvo na ispitu"."Pandemija, ekonomska neizvesnost, kriza demokratije i rast autoritarizma...

Pixabay

Srbija

19.10.2021. 15:07

Međunarodna spoljnopolitička i bezbednosna konferencija „Beogradski bezbednosni forum“ ove godine će se održati od 26. do 28 oktobra pod sloganom „Čovečanstvo na ispitu“.

„Pandemija, ekonomska neizvesnost, kriza demokratije i rast autoritarizma, ksenofobije i nepoverenja stavljaju čovečanstvo na jedan od najvećih ispita u istoriji“, navodi se u najavi Beogradskog bezbednosnog foruma.

Kako su saopštili organizatori, Forum će okupiti više od 80 globalno priznatih eksperata.

„Zbog veličine problema i potrebe da se više nego ikada promišlja, razgovara i donose odluke, Beogradski bezbednosni forum je pozvao neke od najumnijih i najuticajnijih ljudi – da prodiskutuju da li ostavljamo generacijama koje dolaze planetu na kojoj je moguće i dalje živeti i napredovati“.

Da li su ekstremizmi i radikalizmi svih vrsta naša realnost; kako širom sveta ponovo izgraditi veru u demokratiju; u kom je stanju Evropa i kakva joj je budućnost; gde je Srbija u međunarodnim konceptima bezbednosti; kakva će biti spoljna politika Nemačke nakon šesnaestogodišnje vlasti Angele Merkel; dokle će se širiti globalni i regionalni uticaj Kine, šta će se dalje dešavati u odnosima Beograda i Prištine, pitanja su o kojima će se raspravljati tokom tri dana bezbednosnog foruma. 

Na forumu će, između ostalog, govoriti zamenik pomoćnika sekretara Stejt departmenta zadužen za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, bivši nemački ambasador u UN Kristof Hojzgen, zamenik predsednika Vlade Severne Makedonije Nikola Dmitrov, novi šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žofre. 

U diskusijama će učestvovati i evroparlamentarci Tanja Fajon, Viola Fon Kramon i Antonio Lopez-Isturiz, ali i Piter Nojman sa londonskog Kings koledža, direktorka za Evropu i Evroaziju Fondacije za otvoreno društvo Danijela Švarcer i Florijan Biber sa Univerziteta u Gracu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.