Srbija

01.11.2021. 12:55

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Počeo prelazak na novi model fiskalizacije

Od prvog dana novembra, do 30. aprila 2022. godine trajaće prelazak na novi model fiskalizacije, podseća Ministarstvo finansija. Država je za to predvidela i posebne subvencije, za koje mogu da se prijave svi fiskalni obveznici."Poreska uprava...

Foto: Pixabay

Srbija

01.11.2021. 12:55

Od prvog dana novembra, do 30. aprila 2022. godine trajaće prelazak na novi model fiskalizacije, podseća Ministarstvo finansija. Država je za to predvidela i posebne subvencije, za koje mogu da se prijave svi fiskalni obveznici.

„Poreska uprava već je odobrila prve elemente fiskalnog uređaja, koji su spremni za tržište. Očekujemo da već u narednim danima prvi obveznici pređu na novi model, s obzirom na to da je uveliko u toku i prijava za lokacije i za subvencije putem portala Poreske uprave ePorezi„, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On smatra da će novi model fiskalizacije biti od neprocenjivog značaja u borbi protiv sive ekonomije, kao i da će korist od toga imati celo društvo. Mali je rekao i da poreski obveznici neće imati trošak prelaska na novi model, jer je država obezbedila šest milijardi dinara za subvencije.

Prijava za te subvencije trajaće od 31. januara 2022. godine na portalu Poreske uprave ePorezi.

Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici prvo treba, ako to nisu uradili, da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata. Oni to treba da urade putem portala Poreske uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, poreski obveznici se mogu prijaviti za subvencije države.

O detaljima tih subvenicija, kao i ko za njih može da se prijavi opširnije na sledećem LINKU.

Počinje prijava za subvencije fiskalnim obveznicima

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.