Srbija

05.11.2021. 11:42

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Prodaje se „Novi autoput“ po ceni od 235 miliona dinara

Stavljeno na prodaju preduzeće Novi autoput po ceni od 235 miliona dinaraImovina GP Novi autoput iz Beograda stavljena je na prodaju zbog stečaja po početnoj ceni od 235 miliona dinara. Prodaju oglasila je Agencija za licenciranje stečajnih uprav...

Foto: Pixabay

Srbija

05.11.2021. 11:42

Građevinsko preduzeće „Novi autoput“ se zbog stečaja firme prodaje po početnoj ceni od 235 miliona dinara. Prodaju je oglasila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, a javno nadmetanje je zakazno za 3. decembar ove godine.

Na spisku imovine koja se nalazi je mašinsko-transportni pogon na Voždovcu, zemljište u Dobanovcima, i kompleks objekata za smeštaj radnika u Leštanima. 

Kompleks u Kumodraškoj ulici na Voždovcu nalazi se na površini od 4.494 kvadratnih metara i sadrži: servisno-remontnu radionicu, halu sa aneksima i podrumom, trafostanicu, pumpu za gorivo, nekoliko magacina, upravnu zgradu…

Zemljište u Dobanvcima zauzima površinu od pet hektara i 27 ari.

Pravo na učešće imaju sva pravna i fizička lica koja uplate 500.000 dinara uvećanu za porez na dodatu vrednost radi otkupa prodajne dokumentacije, depozit u iznosu 94 miliona dinara kao i da potpišu izjavu o gubitku prava na povraćaj kredita i ugovor očuvanju poverljivih podataka prilikom preuzimanja prodajne dokumentacije. 

Podsetimo, 2008. godine prema pisanju Danasa akcije ovog preduzeća je hteo da otkupi privredno društvo  Zidar. Preduzeće Zidar je nameravalo da postane većinski vlasnik ove firme. Cena akcije tog preduzeća 23. jula 2008, iznosila je 160 dinara, pa bi vrednost celokupnog udela u firmi iznosila oko 35 miliona dinara(220 468 akcija).  

Građevinsko preduzeće Novi autoput u 2006. godini ostvarilo je gubitak od 7,2 miliona dinara. Stečajni postupak je pokrenut u januaru 2009, a preduzeće je osnovano 1963 godine. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.