Vesti iz sveta

08.11.2021. 12:10

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Bitkoin i eterum dostigli rekordnu vrednost

Cena bitkoina dosizigla je vrhunac od preko 57 hiljada evra, dok je cena etruma dostigla najviši nivo sada premašivši 4.000 evra po prvi put u svojoj istoriji. Etrum je postavio nekoliko rekorda prošle nedelje, a danas ...

Foto: Pixabay

Cena bitkoina dosizigla je vrhunac od preko 57 hiljada evra, dok je cena eteruma dostigla najviši nivo sada premašivši 4.000 evra po prvi put u svojoj istoriji.

Eterum je postavio nekoliko rekorda prošle nedelje, a danas u toku noći je porastao za 2,31 i dostigao je najviši nivo do sada od čak 4119,34 evra, dok je bitkoin skočio za više od 4 odsto na čak 57.918,78 evra, premašivši nivo koji je dostigao 20. oktobra ove godine od čak 56.643 evra. 

Trenutna cena bitkoina iznosi 57.155,24 evra dok je vrednost etruma 4.095,17 evra.

Etrum je porastao za oko 59 odsto od početka oktobra, a bitkoin za oko 51 odsto, nakon što su investitori prošlog meseca podržali pokretanje američkog fonda za berzu bitkoina u bodućnosti, i zahtevali izloženost ovoj vrsti imovine koja se ponekad smatra zaštitom od inflacije.

„Pad realnih prinosa, dok se trgovci pripremaju za inflaciju, povećava naklonost ka sredstvima kao što su zlato i kriptovalute, koje ne plaćaju kupon“, izjavio je za Rojters analitičar IG Martkets-a Kajl Roda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.