Srbija

08.11.2021. 12:12

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Posle patrijarha, i episkop Grigorije otvorio Instagram nalog

SPC i Instagram: Posle patrijarha i episkop Grigorije dobio nalogNakon patrijarha Porfirija, na Instagramu je svoj zvanični nalog je dobio i episkop Grigorije Durić navodi se u saopštenju nemačke eparhije.https://eparhija-nemacka.co...

Foto: Pixabay

Srbija

08.11.2021. 12:12

Nakon patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, na Instagramu je svoj zvanični nalog dobio i episkop Dizeldorfa i Nemačke Grigorije, navodi se u saopštenju te eparhije.

Do sada su se obaveštenja o vladici Grigoriju mogla ispratiti na nalogu eparhije na Tviteru, Jutjub kanalu kao i na zvaničnom sajtu.

Episkop Grigorije Durić rođen 1967. godine u Varešu, 1992. godine se zamonašio u manastiru Ostrog, dok je Pravoslavni bogoslovski fakultet završio 1994. Na istom fakultetu je dvadeset godina kasnije odbranio doktorsku disertaciju.

Na mesto episkopa zahumsko-hercegovačih i primorskih gradova postavljen je 1999. godina, a 2018. godine postaje episkop Dizeldorfa i cele Nemačke.

Letos je, nakon zvanične stranice na Fejsbuku, patrijarh SPC Porfirije otvorio Instagram nalog, koji vodi Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarha Porfirija na toj društvenoj prati oko 76.000 ljudi, dok na Fejsbuku ima blizu 13.000 pratilaca.

Patrijaršija je tada saopštila da je i digitalni mediji po brzini zaostaju za društvenim mrežama, a da je prema mišljenju patrijarha Porfirija „u tom smislu najefikasniji Instagram“.

„Patrijarh želi da ovim putem izađe u susret izrazitom interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti, o njegovom radu, stavovima i mišljenjima“, navedeno je u poruci koja u je patrijarh poslao vernicima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.