Srbija

01.12.2021. 11:20

AHK

Autor: Nova Ekonomija

Frank Aleter odlazi sa čela Nemačko-srpske privredne komore

Foto: Promo

Srbija

01.12.2021. 11:20

Frank Aleter će prestati da obavlja funkciju direktora Nemačko-srpske privredne komore (AHK), zato što od Nove godine prelazi na poziciju direktora Industrijsko-trgovinske komore nemačke pokrajine Hesen, saopšteno je danas.

Nemačko-srpsku privrednu komoru će do imenovanja naslednika, voditi njegov dosadašnji kolega Gert Rabou.

Aleter se zahvalio partenrskim organizacijama na saradnji: Nemačkoj ambasadi, GIZ-u, političkim fondacijama, Privrednoj komori Srbije, Vladi Srbije, krovnoj organizaciji nemačkih privrednih komora (DIHK), Saveznom ministarstvu za privredu i energetiku (BMWi), Nemačkoj agenciji Germany Trade and Invest (GTAI).

„Ovo ne znači samo da se opraštam od ove fantastične zemlje i njenih ljudi, već predstavlja i prekretnicu u mom četrnaestogodišnjem radu u mreži nemačkih privrednih komora u inostranstvu. Srbija i Beograd su sjajna lokacija, (a) nemačko-srpski ekonomski odnosi su sve bolji… Ovim putem bih želeo da se zahvalim našem Upravnom odboru, koji je početkom godine uvrstio upravo ove oblasti u stratške pravce koje će Komora pratiti“, naveo je Aleter.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.