Srbija

01.12.2021. 17:50

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Samo Login, slovenački milijarder: Zdrava hrana iz Vojvodine po istim cenama kao komercijalna

Naš cilj je proizvodnja organske hrane na održiv način po istim cenama po kojima se proizvodi komercijalna hrana, rekao je Samo Login, osnivač i vlasnik kompanje Login Eko iz Slovenije, koji je uložio u proizvodnju organske hrane u Vojvodi...

Foto: Pixabay

Srbija

01.12.2021. 17:50

Naš cilj je proizvodnja organske hrane na održiv način po istim cenama po kojima se proizvodi komercijalna hrana, rekao je Samo Login, osnivač i vlasnik kompanje LoginEko iz Slovenije, koji je uložio u proizvodnju organske hrane u Vojvodini.

On je na konferenciji CEO Summit rekao da je izazov napraviti zdravu hranu, na održiv način, koja će biti pristupačna svima.

„Proizvodnja organske hrane po istim cenama kao što su komercijalne zvuči nemoguće, ali moguće je tako što se mogu smanjiti troškovi“, kazao je Login koji u vlasništvu ima poljoprivredno imanje koje se prostire na 4.000 hektara u Vojvodini. 

Naša vizija je da se poljoprivredna proizvodnja promeni u budućnosti, da se hrana prozvodi na ekološki održiv način, rekao je Login, jedan od najuspešnijih biznismena u regionu koji je prodao udeo u IT kompaniji Outfit 7 za milijardu evra i uložio u poljoprivredno dobro. Ta kompanija je poznata po popularnoj aplikaciji za mobilne telefone Talking Tom.

Poznati milijarder iz Slovenije kaže da se njegov život nije mnogo promenio nakon te prodaje.

„Čovek može da spava samo u jednom krevetu, u jednoj kući i da istovremeno vozi jedan auto“, rekao je Login. 

Cilj nam je da proizvodimo zdravu hranu za razliku od današnje prakse u poljoprivrednoj proizvodnji zbog koje nastaju ogromni problemi za životnu sredinu: zagađenje vode, zemljišta, vazduha i gubitak biodiverziteta, rekao je Login. 

„Mi se ne vodimo samo profitom, nama je cilj proizvodnja zdrave hrane za sve ljude. Cilj nam je da se za deset ili najkasnije 15 godina poljoprivreda promeni, modernizuje i način na koji mi radimo počne da se primenjuje svuda u svetu i da imamo šansu da preživimo kao čovečanstvo“, rekao je on.

Foto: Pixabay

Govoreći o razlozima ulaganja u organsku proizvodnju u Srbiji, rekao je da se pojavila prilika za kupovinu zemlje u Srbiji i da su se odlučili na taj korak jer je hrana najbitnija za budućnost stanovništva.

„Primetili smo da se mnogo investira u energiju, dok investicija u održivu proizvodnju hrane nema dovoljno“, rekao je on.

MAČAK KOJI DONOSI MILIONE

U biznisu je važno, prema njegovoj oceni, ne opterećivati se pogrešnim odlukama kojih ima u svakom biznisu već treba biti fokusiran na cilj.

PRODAJA ORGANSKE HRANE POVEĆANA, PROBLEMI OSTALI ISTI. 

„Bilo kojim bizinisom da se neko bavi dešava se mnogo pogrešnih odluka, ali važno je prepoznati ih i ne treba biti sentimentalan i očajavati koliko je uloženo novca i energije, samo se treba fokusirati na cilj“, rekao je Login. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.