Vesti iz zemlje

21.12.2021. 15:26

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Budžet Beograda za 2022. godinu preko 160 milijardi

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su danas budžet za 2022. godinu u iznosu od 160,3 milijardi dinara, odnosno 1,3 milijardi evra, prenosi Beoinfo. Prema oceni zamenika gradonačelnika Gorana Vesića to je najveći budžet u istor...

Mickey Mystique/Wikimedia

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su danas budžet za 2022. godinu u iznosu od 160,3 milijardi dinara, odnosno 1,3 milijardi evra, prenosi Beoinfo.

Prema oceni zamenika gradonačelnika Gorana Vesića to je „najveći budžet u istoriji Beograda“. 

On je kazao da će budžet za 2022. godinu biti za sedam odsto veći nego prethodni, ali bez povećanja poreza na imovinu. Prema njegovim rečima budžet za 2022. godinu je veći jer je povećana privredna aktivnost.

Naveo je da je novim budžetom predviđeno nasipanje Makiškog polja i izgradnja deonice u Bulevaru patrijarha Pavla, od Кošutnjaka do Mosta na Adi. 

Uradiće se, prema njegovim rečima, i opremanje kompletne lokacije za fabriku vakcina u Zemunu, nastaviće se radovi na regionalnom vodovodu Makiš-Mladenovac i završiti nadvožnjak nad brzom prugom u Batajnici. 

Vesić je rekao i da se uskoro očekuje raspisivanje tendera za 80 kilometara kanalizacije na levoj obali Dunava.

„Pre dve sedmice je raspisan tender sa Evropskom investicionom bankom o izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda. Dobili smo 35 miliona evra kredita, kao i 16 miliona evra garanta Evropske unije za izgradnju kanalizacije“, rekao je zamenik  gradonačelnika.

Najavio je i da je budžetom predviđena kupovina deset stanica za merenje aerozagađenja, da se kreće i u rekonstrukciju Кalenić pijace i dve pijace u Obrenovcu i Lazarevcu, kao i u obnovu Devete gimnazije na Novom Beogradu.

„Rekonstruisaćemo Muzej afričke umetnosti, a krećemo i sa obnovom zgrade Muzeja grada Beorada. Počinjemo da radimo linijski park i novih deset vrtića“.

Početkom januara, kaže Vesić, biće raspisan tender za kupovinu novih 80 trolejbusa. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.