Srbija

22.12.2021. 15:19

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Raspisan tender za idejni projekat Šumadijskog koridora

Koridori Srbije su raspisali javnu nabavku za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti i prostornog plana posebne namene infrastrukturnog koridora "Vožd Karađorđe", poznatijeg kao Šumadijski koridor.Planirani koridor je dugačak...

Foto: Pixabay - suwichan

Srbija

22.12.2021. 15:19

Koridori Srbije su raspisali javnu nabavku za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti i prostornog plana posebne namene infrastrukturnog koridora „Vožd Karađorđe“, poznatijeg kao Šumadijski koridor.

Planirani koridor je dugačak oko 136 kilometara i obuhvata deonice Orašac – Topola – Rača – Markovac (65 km), Mali Požarevac – Sopot – Mladenovac – Orašac – Aranđelovac (36 km) i Županjac – Lazarevac – Orašac (35 km).

Koridori uzimaju kredit od 430 miliona evra za Moravski koridor

Zaključkom Vlade, donetim na inicijativu Koridora Srbije, projekat izgradnje državnog puta prvog reda „Vožd Karađorđe“ je prepoznat kao projekat od posebnog značaja te se svi postupci koji u vezi sa njim smatraju hitnim, piše u tenderskoj specifikaciji.

Procenjena vrednost izrade idejnog rešenja i projekta je milijardu dinara (8,5 miliona evra), a rok za podnošenje ponuda je 28. januar 2022. godine.

‘Vožd Karađorđe’ gradiće se po leks specijalisu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.