Srbija

23.12.2021. 16:14

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Promena na čelu Er Srbije, odlazi Dankan Nejsmit

Dankan Nejsmit se povlači sa pozicije generalnog direktora Er Srbije, saopštila je danas ta avio-kompanija. Kako se navodi u kratkom saopštenju, Nejsmit je nakon četiri godine na toj poziciji doneo odluku da se povuče "iz li...

Na fotografiji: Jirži Marek, Izvor: Air Serbia

Srbija

23.12.2021. 16:14

Dankan Nejsmit se povlači sa pozicije generalnog direktora Er Srbije, saopštila je danas ta avio-kompanija. Na njegovo mesto dolazi Jirži Marek, dosadašnji direktor za komercijalu i strategiju. 

Kako se navodi u  saopštenju avio-kompanije, Nejsmit je nakon četiri godine na toj poziciji doneo odluku da se povuče „iz ličnih razloga“. 

On će, kako se navodi, karijeru nastaviti na novoj poziciji u drugoj avio-kompaniji. 

„U ime Nadzornog odbora, lično se zahvaljujem Dankanu Nejsmitu, koji je kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast Er Srbije u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije COVID-19. Posebno bih istakao njegovu posvećenost, trud i vođstvo tokom aktuelne pandemije, upravljajući Er Srbijom u turbulentnim vremenima, koja su bez presedana“, rekao je predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Branislav Pejčić, navodi se u saopštenju. 

Er Srbija prevezla 76 odsto više putnika nego lane
Subvencije za Er Srbiju i u budžetu za 2022. godinu

Jirži Marek, koji je u avio-kompaniji trenutno direktor za komercijalu i strategiju, biće imenovan za novog generalnog direktora 1. januara 2022. godine. 

„Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avio-industriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više avio-kompanija“, navodi se u saopštenju. 

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Dankan Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Jiržiju Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

Povratna avionska karta Niš – Beograd između 50 i 70 evra
Subvencije za Er Srbiju i u budžetu za 2022. godinu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.