Srbija

24.12.2021. 12:39

Foto: Leon

Autor: Nova Ekonomija

Budimko Savić (Leon papuče): Spojili smo anatomiju i modu

U poslovnoj 2021. godini, koja nije bila nimalo laka zbog nestabilne situacije na tržištu izazvane pandemijom, ostvarili smo dobre rezultate, kaže Budimko Savić, direktor šabačke kompanije Leon, koja je nedavno na Sajmu radne odeće...

Foto: Leon

Srbija

24.12.2021. 12:39

Proizvodnja medicinske obuće je zahtevna i spora. Potrebni su posebni sunđeri i masažni gelovi, kaže za Novu ekonomiju  Budimko Savić, direktor šabačke kompanije Leon. Ova domaća kompanija je nedavno na Sajmu radne odeće i obuće u Rusiji ugovorila prodaju nove proizvodne linije medicinske obuće na ruskom tržištu. 

Kompanija Leon iz Šapca koja proizvodi anatomsku i medicinsku obuću već desetak godina prisutna je na tržištu Rusije, gde se prodaje njihova linija anatomske obuće „Leon“ i sa firmom Etalon iz Rusije dogovorili su prodaju nove linije „Leon Medikal“. 

Foto: Leon

„Uz pomoć Privredne komore Srbije, dogovorili smo saradnju na tržištu Rusije sa firmom Etalon, koja ima veoma dobre kanale prodaje na teritoriji Ruske Federacije. Leon Medikal namenjen je za profesionalnu upotrebu rada u apotekama, medicinskim ustanovama“, kaže Savić. 

Proizvodnja medicinske obuće je zahtevna i spora. Za novu liniju proizvodnje, kako on kaže, bilo je potrebno da se obezbede drugačiji materijali, posebni sunđeri i masažni gelovi.

„Pandemija je uticala i na naše poslovanje, posebno na uvoz sirovina i izvoz robe. Obim proizvodnje se znatno smanjio u jednom periodu, ali nakon nekoliko meseci od početka pandemije već smo stabilizovali proizvodnju kao i pre korone“, kaže on.

Od drvenih do modernih klompi

„Naši modeli su namenjeni svima, sklopili smo anatomiju i modu. U ponudi imamo modnu obuću, anatomske papuče namenjene lekarima, farmaceutima, radnicima u fabrikama, pekarama. Namenjene su i za kućnu upotrebu, šetnje u slobodno vreme“, kaže direktor ove šabačke kompanije koja zapošljava 250 radnika.

KUPUJE SE OBUĆA U TRENDU DEMODE NIKO NEĆE

U 2022. godini očekuje bolje rezultate kompanije.

„Zadovoljni smo poslovanjem ove godine, sledeće godine očekujemo još bolje poslovanje jer imamo i novu kolekciju“, kaže on.

Kao porodičan biznis Leon je počeo je 1999. godine da proizvodi drvene klompe i do danas je firma ostala u privatnom vlasništvu sa 100 odsto udela u kapitalu. Kompanija danas izvozi anatomski oblikovanu obuću u 16 zemalja širom Evrope. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.