Svet

24.12.2021. 15:27

The Verdge

Autor: Nova Ekonomija

Vozačima Teslinih automobila biće zabranjen gejming tokom vožnje

Kompanija Tesla ukinuće opciju za igranje video igara u svojim električnim automobilima tokom vožnje, prenela je američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja, koja je inicijator te promene. Cilj najavljene promene koja se o...

Foto: Pixabay

Svet

24.12.2021. 15:27

Kompanija Tesla ukinuće opciju za igranje video igara u svojim električnim automobilima tokom vožnje, prenela je američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja, koja je inicijator te promene. Cilj najavljene promene koja se odnosi na preko pola miliona automobila je da se spreče nesreće na putevima

Kako podseća portal The Verdge, nekoliko Tesla Arcade video igara koje nudi računarska opcija Passanger Play, mogle su da se igraju dok su kola u pokretu. Dovoljno je da se na displeju računara aktivira dugme kojim se potvrđuje da je igrač putnik, a ne vozač automobila.

Ipak, vozača kako se dodaje ništa ne sprečava da pritisne to dugne dok voz automobil. Prema pisanju The New York Times-a, ne postoji nijevan razumni argumnt koji ide u prilog tome da se najavljena promena sprovede u delo.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja napominje da kompaniju na to obavezuje zakon koji ne dozvoljava prodaju vozila koja mogu da predstavljaju nerazuman rizik po bezbednost saobraćaja. Pod tim se podrazumevaju i tehnologije koje vozače ometaju tokom vožnje.

Teslin auto salon uskoro i u Zagrebu
Teslini poslovni rezultati ozbiljno premašili očekivanja

Regulatorna agencija je tokom prošle godine posvećivala veliku pažnju proizvođaču automobila. Pokrenuta je istraga o opciji autopilota u Teslinim vozilima, nakon što je zabeleženo nekoliko njihovih sudara sa parkiranim vozilima hitne pomoći.

Kompanija Tesla se takođe suočava i sa pitanjima koja joj se postavljaju u vezi sa sigurnosnom ocenom njenog putnog računara Full Self Driving Beta. Kako se navodi, kompanija ga je dizajnirala usavršavajući opcije autopilota u svojim električnim vozilima.

 Tesla će najavljene promene sprovesti ažuriranjem softvera, koji je ugrađen i u već kupljene automobile.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.