Srbija

28.12.2021. 14:00

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Voditeljki Pinka državna agencija daje 500.000 za motivacione govore

Ugovor za držanje motivacionih govora....

Foto: Printskrin

Srbija

28.12.2021. 14:00

Agencija za bezbednost saobraćaja je dodelila ugovor vredan 500.000 dinara udruženju „Budimo bezbedni“ za usluge angažovanja lica za motivacione govore. Jedina zastupnica ovog udruženja je novinarka TV Pinka Dea Đurđević.

Iako je tender sproveden kroz otvoreni postupak, pristigla je jedino ponuda udruženja „Budimo bezbedni“.

Dea Đurđević je ponudila da održavanje tribine u trajanju od najmanje 45 minuta naplati 40.000 dinara bez PDV-a, a da cena za druge aktivnosti bude 20.000 dinara bez PDV-a. 

Voditeljka TV Pink ostala bez angažmana za motivacione govore nakon pisanja Nove ekonomije

Druge aktivnosti se, kako je objašnjeno u tenderskoj specifikaciji, odnose na razgovore sa građanima, podelu promotivnih letaka i slično. 

Pošto je ugovor sklopljen na iznos od 500.000 to znači da će udruženje organizovati tribine i druge aktivnosti sve dok ne naplati ukupnu sumu.

Podsetimo, Agencija je istoimeni tender raspisala i u avgustu ove godine, ali kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, što znači da je ovo Vladino telo samo biralo koja firma bi trebalo da im ove usluge i pruži.

Procenjena vrednost nabavke je i tada bila 500.000 dinara.

U obaveštenju je tada pisalo da je „cilj nabavke stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja“.

Novinarki Pinka više od 4 hiljade evra za motivacione govore

Kao primer Agencija je navela Deu Đurđević koja je pre dve godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu.

„Dea Đurđević je u prethodnom periodu u javnosti često govorila o svom iskustvu i držala motivacione govore i tribine. S obzirom na emotivnu atmosferu na tribinama kao i ključne snažne poruke o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, očekuje se da će učesnici tribina učvrstiti pozitivne ispravne stavove, bezbendno se ponašati i biti promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju nakon odslušane tribine,“ pisalo je u obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka iz avgusta.

Nakon što je Nova ekonomija pisala o ovom tenderu, Agencija je odbila ponudu koju je dobila od udruženja Budimo bezbedni, tako da je novinarka Pinka, makar zvanično, ostala bez angažmana.

Udruženje „Budimo bezbedni“ je, prema podacima sa sajta Agencije za privedne resgistre (APR), osnovano u novembru 2019. godine, ali je, sudeći prema objavama na internet stranici udruženja, bilo aktivno i ranije. 
Naime, vest od 30. avgusta 2019. godine govori tome kakao je Dea Đurđević, u ulozi predsednice Udruženja „Budimo bezbedni“ govorila na seminaru „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“ na Kopaonicu u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja
Od tada Đurđević redovno održava tribine u prostorijama javnih institucija kao što su prostorije opštine Palilula, Savski Venac, Surdulica, Novi Pazar, Smederevska Palanka, Vršac, Rakovica, Šid, Kruševac i Brus.
Udruženje je povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica u martu ove godine zajedno sa Ministarstvom za rad, zapoščljavanje, boračka i socijalna pitanja poklonilo 7 laptop računara u vidu nagrada za radove pobednicima foto konkursa.
Đurđević je predavanja o bezbednosti saobraćaja držala i privatnim kompanijama kao što su Millenium Team (kompanija koja se dovodila u vezu s nezakonitim rušenjem objekata u Savamali i sa Predragom Malim, bratom ministra finansija Siniše Malog), ali i javnim preduzećima JKP Gradska čistoća, GSP Beograd, JKP Beograd put, JVP Srbijavode, ali i FK Crvena zvezda.

Posle neuspešnog pregovaračkog postupka, Agencija za bezbednost saobraćaja je u decembru ove godine raspisala novi tender, ovoga puta kao otvoreni postupak.

Uslovi su bili da se angažuje poznata ličnost koja je bila žrtva saobraćajne nesreće koja ima najmanje 50.000 pratilaca na bar jednoj društvenoj mreži.

Dea Đurđević, čije je angažovanje bilo ranije bilo predviđeno, na Instagram profilu ima 60.500 pratilaca.

Uslov za učešće na tenderu je bio i da je ponuđač u protekle dve godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, održao najmanje 25 tribina na temu bezbednost saobraćaja sa učešćem poznate ličnosti koja je žrtve saobraćajne nezgode.

Na pitanja Nove ekonomije nije odgovorila ni Dea Đurđević niti Agencija za bezdbednost saobraćaja.

Odložena promena novih pravila za registraciju vozila

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.