Srbija

11.01.2022. 13:22

saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

„Opasno targetiranje novinara, političara i javnih ličnosti na TV Pink“

Koalicija za slobodu medija pozvala je nadležne organe i tela da zaštite novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od "opasnih manipulacija i laži kojima obiluje televizijski prilog 'Meta porodica' koji je emitovan na televiziji...

Pixabay

Srbija

11.01.2022. 13:22

Koalicija za slobodu medija pozvala je nadležne organe i tela da zaštite novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od „opasnih manipulacija i laži kojima obiluje televizijski prilog ‘Meta porodica’ koji je emitovan na televiziji Pink“ . 

„Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Republičko javno tužilaštvo da se oglase povodom tvrdnji da novinari ugrožavaju najviše predstavnike Republike Srbije. Bez jasne reakcije ovih institucija samo bi se nastavljala kampanja protiv profesionalnih novinara i institucije bi na ovaj način učestvovale u tim napadima“,  piše u saopštenju Nezavisnog Udruženja Novinara Srbije (NUNS).

Kako se navodi u saopštenju, televizija Pink je u nedelju uveče u svojoj centralnoj informativnoj emisiji „Nacionalni dnevnik“ emitovala  dvadesetominutni „kvazi-dokumentarni film ‘Meta porodica’, u kom se mnoge javne ličnosti, a među njima mnogi nezavisni novinari, optužuju da u saradnji sa kriminalcima i stranim obaveštajnim službama organizuju likvidaciju Aleksandra Vučića i njegove porodice“. 

„Sugerisanjem da ugrožavaju bezbednost i prizivaju atentat na članove porodice Vučić, ponovo se crta meta na čelo profesionalnim novinarima, a posebno najviše označenim u toj svojevrsnoj „tv-poternici“ emitovanoj na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću – Stevanu Dojčinoviću, Branku Čečenu, Slobodanu Georgievu i Zoranu Kesiću“,  piše u saopštenju. 

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.