Srbija

28.04.2022. 11:53

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo finansija traži nadzor za radove u Balkanskoj 53

Pixabay

Srbija

28.04.2022. 11:53

Ministarstvo finansija raspisalo je tender za nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade u Balkanskoj 53 u Beogradu.  Na toj adresi se nalazi nekadašnji vojni objekat.

Nabavka je podeljena na dve partije – stručni nadzor na izvođenjem radova i projektantski nadzor nad izvođenjem radovima. 

Ministarstvo je uslugu nadzora procenilo na ukupno 35,4 miliona dinara (za prvu partiju je namenjeno 27,1 miliona, a za drugu 8,2 miliona). Rok za podnošenje ponuda je 30. maj. 

Ministarstvo je prethodno, početkom 9. aprila, raspisalo tender i za radove na rekonstrukciji ove zgrade (sa rokom za dostavljanje ponuda do 28. aprila). 

Vrednost radova je (prema planu javnih nabavki) procenjena na 1,8 milijardi dinara, dok je rok za izvođenje 14 meseci. 

Raspisan tender za rekonstrukciju vojnog kompleksa u Balkanskoj

Tehnička dokumentacija poverena firmi Mašinoprojekt kopring

Mašinoprojekt korping AD dobio je posao izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ovog objekta. Vrednost ugovora, koji je toj firmi dodeljen u avgustu, bila je 22,9 miliona dinara (bez PDV-a). 

Ministarstvo je izmenom ugovora sredinom aprila ove godine povećalo prvobitno ugovorenu cenu za 4,1 miliona dinara i navelo da je „dobavljač dostavio obrazložen zahtev za izmenu osnovnog ugovora u pogledu obima izrade projektne tehničke dokumentacije, što je impliciralo i povećanje prvobitno ugovorene cene“. 

„Tokom izrade projektno tehničke dokumentacije, a nakon konsultacija sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (Sektor za vanredne situacije) u cilju poštovanja odredbi Zakona o zaštiti od požara nastala je potreba da projektno tehničkom dokumentacijom predvidi dogradnja spoljnog evakuacionog stepeništa, što dovodi do toga da je obim radova, odnosno predmet javne nabavke umesto predviđene rekonstrukcije postao rekonstrukcija i dogradnja“, piše u izmeni ugovora.

Zbog renoviranja objekta Ministarstva finansija menja se urbanistički plan

Na adresi Balkanska 53 nalazi se nekadašnji vojni objekat – kompleks koji je napušten 2010. godine i da nije u namenskoj funkciji. Osim za parking, građevinsko održavanje se ne vrši, navelo je ranije Ministarstvo.

Ko budući korisnici objekta planirani su: Uprava carina, CFCU, Sektor za drugostepeni carniski i poreski postupak, Uprava za javni dug, Uprava za igre na sreću, Uprava za duvan, Uprava za slobodne zone.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.