Raspisan tender za rekonstrukciju vojnog kompleksa u Balkanskoj

Foto: Pixabay

Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekta u ulici Balkanska 53 u Beogradu.

Na toj adresi nalazi se nekadašnji vojni objekat, a u tenderskoj dokumentaciji se navodi da je kompleks je napušten 2010. godine i da nije u namenskoj funkciji. Osim za parking, građevinsko održavanje se ne vrši. 

Ko budući korisnici objekta planirani su: Uprava carina, CFCU, Sektor za drugostepeni carniski i poreski postupak, Uprava za javni dug, Uprava za igre na sreću, Uprava za duvan, Uprava za slobodne zone.

Ukupna korisna površina objekta, koji ima 14 spratova, je 7.913 kvadrata , a nalazi se na zemljištu površine 1.950 kvadrata. Na parceli ukupne površine 898m2, prostire se parking.

Objekat je zidana zgrada sa podrumom, prizemljem, međuspratom i četrnaest spratova, izgrađena 1960. godine za potrebe smeštaja GU SSNO Centroprojekta i centralne biblioteke JNA. 

Objekat ima glavni ulaz, iz Balkanske ulice 53 i jedan pomoćni ulaz iz dvorišta prema ulici Admirala Geprata za kuhinju.

Cilj i svrha izrade tehničke dokumentacije projekta rekonstrukcije objekta je prostorno, funkcionalno, tehničko i tehnološko unapređenje i osavremenjavanje uslova i standarda rada, svih neophodnih instalacija, sistema i opreme za efikasno odvijanje svih radnih procesa korisnika. 

Izradom projekta je potrebno obezbediti mogućnost funkcionalne podele objekta na nezavisne porstorne celine namenjene svakom korisniku.

Procenjena vrednost javne nabavke je 23,2 miliona dinara. Rok za podnošenje ponuda je 10. avgust. 

Na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane, u delu Master plan - lista prodaje nepokretnosti na raspolaganju u MO i VS, objekat u Balkanskoj 53 nalazi se u među vojnim nepokretnostima opredeljenim za otuđenje.

Master plan raspolaganja nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije čine vojne nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije i predviđene su za otuđenje zaključcima Vlade Republike Srbije.

Pravo preče kupovine, po početnoj procenjenoj tržišnoj vrednosti nepokretnosti, imaju lokalne samouprave na čijoj se teritoriji nepokretnost nalazi, rekao je 2013. godine za Politiku tadašnji načelnik Odeljenja za pripremu nepokretnosti po Master planu u Ministarstvu odbrane Aleksandar 

"Ako lokalne samouprave nisu zainteresovane, nepokretnost se prodaje na tenderu koji sprovodi Republička direkcija za imovinu. Ako se posle dva ponovljena tendera niko ne odazove, cena se umanjuje za 20 odsto od procenjene vrednosti. Ako se posle još dva tendera opet niko ne javi, cena se spušta za dodatnih 20 odsto od procenjene. Niže od toga se ne ide, dakle najniža cena može biti 60 odsto od procenjene, a ako i dalje nema interesovanja prodaja se odlaže za neku drugu priliku", rekao je Ilić.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.