Srbija

29.04.2022. 12:37

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Izmene Zakona o radu ili demonstracije, poručuju sindikati

Pixabay

Srbija

29.04.2022. 12:37

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručili su da su izmene Zakona o radu za njih najvažniji zadatak i najveći doprinos radničkoj borbi u Srbiji i najavili demonstarcije u narednom periodu ako nadležni za to ne budu imali sluha. 

Udruženi sindikati Srbije Sloga su čestitali Prvi maj, međunarodni praznik rada, svim svojim članovima i radnim ljudima „koji su prepoznali i podržavaju sindikat kao jedinog autentičnog predstavnika radništva u Srbiji“. 

„U godini u kojoj smo uspeli da  kao jednu od najvažnijih istaknemo temu izmene Zakona o radu  kao neophodnog koraka ka normalizaciji društva u kojem živimo, izborili smo priliku da tu temu i institucionalizujemo preko našeg predstavnika u Skupštini Srbije. To će nam u narednom periodu biti najvažniji zadatak i najveći doprinos radničkoj borbi u Srbiji“, navodi se u saopštenju Sloge.

Pravda za rad na dan
Imamo višak „pisara“ i manjak poštara, kažu sindikalci

Sindikati najavljuju demonstracije, ukoliko Vlada i Skupština ne budu imale sluha za njihov zahtev za usvajanje novog Zakona o radu.

„Očekujemo da u Srbiji i ove godine ovaj praznik najveći broj radnika obeleži tradicionalno, roštiljanjem na izletištima. Svima im želimo prijatan boravak u prirodi i odmor od robovskog rada kojem su u većini izloženi. Naši aktivisti će ih posetiti po izletištima i deliti im radničke novine i flajere u kojima su objašnjeni razlozi i ciljevi naše borbe za usvajanje novog Zakona o radu.  Na ovaj način ćemo ih pozvati da nas podrže u toj borbi i da nam se priključe. Da bismo uspeli u svojim ciljevima neophodna je ta, najšira podrška radnika“, poručuju Sindikati.

Svaki peti radnik u Srbiji ne veruje sindikatima

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.