Srbija

08.12.2015. 13:47

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Uskoro zakon o zaštiti prilikom plaćanja na daljinu

Srbija

08.12.2015. 13:47

Narodna banka Srbije pripremila je Nacrt zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu radi bolje zaštite plaćanja preko interneta.
Nacrt će zaštititi i građane koji plaćaju imejl komunikacijom, poštom ili korišćenjem drugih sredstava komunikacije na daljinu.
„S obzirom na to da korišćenje savremenih tehnologija pri pružanju finansijskih usluga predstavlja jedan od važnih činilaca koji utiče na dalji razvoj finansijskog tržišta, kao i da korišćenje ovih tehnologija nalaže propisivanje dodatnih pravila kako bi korisnici finansijskih usluga bili na najbolji mogući način informisani i zaštićeni, uređivanje ove oblasti je od posebnog značaja kako za korisnike ovih usluga, tako i za finansijske institucije“, navodi se na sajtu NBS. 
Nacrt zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu se odnosi na bankarske usluge, usluge osiguravajućih kuća i dobrovoljnih penzijskih fondova, na platne usluge, usluge izdavanja elektronskog novca, finansijske pogodbe, kao i na investicione usluge.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.