Srbija

16.12.2015. 15:06

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Mihajlović: Nema razloga za štrajk u katastru

Srbija

16.12.2015. 15:06

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da nema razloga za štrajk zaposlenih u katastru.
Ona je pozvala sindikate da još jednom razmisle, kao i da ne bi volela da taj štrajk preraste u politički.
„Ne postoji nijedan razlog zašto ne bi zajedno mogli da razgovaramo kao što razgovaramo sa svim institucijama koje imaju neki problem. Država je mnogo uradila za RGZ koji je nama srce sistema, jer ako ne funkcioniše katastar ne mogu da funkcionišu ni druge važne stvari“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara. 
Ona je kazala da ako je reč o profesionalnom, a ne političkom štrajku, onda nema nikakvog razloga da se ne postigne dogovor. 
Mihajlović je potvrdila da u Ministarstvu građevinarstvu postoji 30.000 nerešenih predmeta u drugom stepenu, objasnivši da predmeti dolaze u Ministarstvo tek kada u prvom stepenu, odnosno u katastru, ne budu rešeni zbog neefikasnosti ili neznanja. 
Mihajlović je takođe istakla da su sindikati bili uključeni u reformu RGZ-a i da je dogovoreno još ranije da će biti obezbeđen dovoljan broj ugovoraca kako bi mogli da se obave svi poslovi za građane. 
„Moramo zajedno da radimo, da sednemo i dogovaramo se i nema nikakve potrebe da štrajk preraste u politički“, navela je Mihajlović. 
Tri sindikata Republičkog geodetskog zavoda odlučila su se juče da započnu štrajk u celoj zemlji zbog najavle da će biti smanjen broj zaposlenih u RGZ.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.