Srbija

21.12.2015. 17:44

B92

Autor: Nova Ekonomija

EPS potrošio četiri miliona dinara na trodnevni seminar

Srbija

21.12.2015. 17:44

Dok Vlada traži od javnih preduzeća da štede, Elektroprivreda Srbije je za seminar za svoje zaposlene potrošila skoro četiri miliona dinara.
EPS je tokom seminara svoje zaposlene smestio u jednom od najluksuznijih hotela u zemlji.
Iz EPS-a, međutim, poručuju da su sredstva obezbeđena iz sredstava namenjenih za učešće na stručnim skupovima. 
Hotel sa pet zvezdica, trodnevni boravak za 101 zaposlenog. Tema korporativno upravljanje. Da li je baš bilo potrebno da se ovoliki novac potroši kako bi se zaposleni uputili u reorganizaciju firme pitanje je na koje nema odgovora. 
Za urednika portala „Pištaljka“ Vladmira Radomirovića ovakav trošak bio je nepotreban. 
„Čudno je što je EPS dao ovoliki novac za jedno trodnevno savetovanje. Pogotovo što je dao novac za savetovanje u luksuznom hotelu sa pet zvezdica i što mi ne znamo šta su oni tamo uradili i zašto je toliki novac potrošen. Pogotovo kada su uzmu izjave genetralnog direktora Obradovića iz oktobra da je ukinut takozvani srednji nivo menadžmenta i kako je on tada rekao sve privilegije koje su ta mesta nosila sa sobom, a onda mesec dana kasnije EPS organizuje lukszinu boravak upravo za taj srednji nivo”, kaže Vladimir Radomirović glavni i odgovorni urednik portala ”Pištaljka”. 
Za učešće na ovom skupu EPS nije raspisao javnu nabavku. 
Kako se navodi u saopštenju EPS-a cilj učešća na ovom stručnom skupu je bio stručno usavršavanje zaposlenih. 
„Ovo je ujedno bio i način da se svi rukovodioci srednjeg nivoa upravljanja u Grupi EPS, na sastancima koji su organizovani u pauzama stručnog skupa, upoznaju sa detaljima aktuelnog procesa reorganizacije Javnog preduzeća Elekroprivreda Srbije”, stoji u saopštenju. 
EPS je kao još jedan od ciljeva naveo i taj da rukovodioci srednjeg nivoa upravljanja potom upoznaju zaposlene u EPS-u sa rezultatima reorganizacije koji su do sada postignuti, te narednim promenama koje je potrebno sprovesti kako bi se uspešno sproveo Program reorganizacije EPS-a u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije… 
Za učešće na ovom stručnom skupu EPS nije raspisao javnu nabavku, s obzirom da se za učešće na stručnim skupovima ne raspisuje javna nabavka. 
U Pištaljici navode da u ovom slučaju Elektroprivreda ne samo da nije sprovela javnu nabavku nego je za ovakav skup mogla da iskoristi neke svoje objekte, a ne da plaća luksuzni hotel sa pet zvezdica. 
„EPS odnosno ukovodioci EPS-a šalju poruku građanima da oni plaćaju sve dugove EPS-a, a da će rukovodioci da se baškare u jednom hotelu sa pet zvezdica i da ih ne zanima koliko će duga prebaciti na teret građana koji treba posle da otplate sve te dugove”, kažu u Pištaljci. 
Nenamensko trošenje novca nije novost kada je EPS u pitanju. Milioni dinara su potrošeni na troškove reprezentacije a za samo dva sastanka jednoj stranoj konsultatnskoj kući plaćeno je više od 200 hiljada evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Cela jedna grana privrede je puštena niz vodu. Na toj istoj grani godinama rasipnički jaše javni sektor. Domaća privreda se sistemski uništava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.