Srbija

23.12.2015. 12:58

B92

Autor: Nova Ekonomija

Delta Holding gradi luksuzni hotel u Ljubljani

Srbija

23.12.2015. 12:58

U Ljubljani je svečano započeta gradnja hotela Interkontinental, na prostoru između Slovenske i Tivolske ceste i Dvoržakove ulice.

Početku gradnje prisustvovao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, predstavnici Interkontinental Hotels grupe i predstavnici Delta Holdinga.

Interkontinental Ljubljana biće prvi hotel sa 5 zvezdica u glavnom gradu Slovenije. Imaće 165 soba, 2 banket sale, spa centar sa bazenom i fitnes zonom, predsednički apartman. Na poslednjem, 21. spratu, biće smešten restoran sa panoramskim pogledom na Ljubljanu. 

Svečano otvaranje hotela Interkontinental Ljubljana planirano je za proleće 2017. godine. 

„Sa zadovoljstvom započinjemo naš do sada najveći posao na tržištu Evropske Unije. Spremni smo da potvrdimo reputaciju Delte kao pouzdanog i efikasnog investitora i da Ljubljani podarimo poslovni objekat kojim će se ovaj grad ponositi“, izjavila je Marija Desivojević Cvetković, potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj. 

Ugovor o menadžmentu potpisan je sa Interkontinental Hotels Group, najvećom hotelskom grupacijom u svetu i menadžeri ove kompanije upravljaće novim hotelom. IHG posluje u skoro 100 zemalja, ima skoro 5.000 hotela u 10 hotelskih brendova. 

Vrednost investicije u ovaj projekat iznosi 42 miliona evra. Za glavnog izvođača radova izabrana je kompanija CGP, a za nadzor radova kompanija Elita, obe iz Slovenije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.