Srbija

30.12.2015. 14:55

B92

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo turizma: Odlazak Falkenštajnera nije dobar za Srbiju

Srbija

30.12.2015. 14:55

Za srpski turizam, posebno planinski, nije dobro što je Falkenštajner grupa raskinala ugovor o upravljalju hotelom Stara planina, kaže pomoćnica ministra trgovine, turizma i usluga Renata Pindžo.
Pomoćnica ministra trgovine, turizma i usluga Renata Pindžo ocenila je kao izrazito negativnu odluku austrijskog Falkenštajnera da se povuče sa Stare planine.
Reč je, kako je navela, o jedinom međunarodnom lancu hotela van Beograda, a njihovo trogodišnje upravljanje hotelom „Stara planina” na osnovu menadžerskog ugovora bilo je prilično uspešno, što pokazuju i podaci o broju turista. 
Falkenštajner grupa je imala jedan od prvih menadžerskih ugovora u našoj zemlji na 15 godina, sklopljen 2012. godine, od kada su radili na popularizaciji planinske destinacije Stara planina u zimskom ali i u letnjem period kako bi se produžila sezona i postigli što bolji rezultati, kazala je Pindžo. 
Podaci za prvih 10 meseci ove godine pokazuju da je Staru planinu posetilo skoro 16.000 turista, što je za 51 odsto više nego u istom periodu prošle. Rast broja stranih turista bio je još veći i iznosio je 80 procenata. 
Broj noćenja u istom periodu beleži rast od 41 odsto i iznosio je 54.000. i u ovom slučaju rast je mnogo veći u slučaju noćenja stranaca i iznosi 61 procenat, navela je pomoćnica ministra turizma. 
Na pitanje kakva je dalja sudbina hotela „Stara planina”, Pindžo je kazala da o tome nema saznanja, kao i da resorno ministrastvo nema nikakve ingerencije što se tiče njegovog poslovanja već je to u nadležnosti Ministarstva privrede i Javnog preduzeća „Stara planina”. 
U svakom slučaju je, kako je istakla, ta odluka Falkenštajnera loša za srpski turizam. 
Kako je za B92 potvrđeno u menadžmentu tog hotelskog lanca, Falkenštajner grupa raskinula je ugovor o upravljanju hotelom „Stara planina“. 
Italijansko-austrijska turističko hotelska grupacija Falkenštajner preuzela je upravljanje tim hotelom 2012. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.