Srbija

31.05.2022. 11:39

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Zaštitnik preduzetnika: Nelegitiman reizbor Čadeža za predsednika PKS

Foto: PKS

Srbija

31.05.2022. 11:39

Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ ocenilo je da je reizbor Marka Čadeža za predsednika Privredne komore Srbije (PKS) „nelegitimno“, jer se izglasano na Skupštini PKS o čijem održavanju članovi nisu bili obavešteni. Zbog svega navedenog smatraju i da novi-stari predsednik PKS treba da podnese ostavku.

„Mehanizam odabira predsednika PKS je netransparentan i predstavlja malverzaciju u cilju izigravanja prava privrednika i preduzetnika da učestvuju u odabiru rukovodstva“, smatraju u tom „Zaštitniku preduzetnika“. 

MARKO ČADEŽ OSTAJE PREDSEDNIK PKS

Ovo udruženje građana dodaje da je u suprotnosti sa Ustavom, Zakonu o Privrednoj komori i Zakonu o udruženjima to što se privrednici smatraju članovima samo kad treba da se plaća članarina, ali se ne smatraju članovima kad treba da se bira rukovodstvo PKS.

„S obzirom na to očekujemo da Marko Čadež podnese ostavku, da se proces odabira rukovodstva PKS uredi u skladu sa zakonima i interesima domaćih privrednika i preduzetnika i da se stavi na javnu raspravu inicijativa Udruženja Forum privrednika Čačak da se regionalnim Privrednim komorama vrati status pravnih lica“, navodi se u saopštenju. 

PKS: OBUKE O INOVATIVNIM TEHNOLOGIJAMA ZA PRIVREDNIKE I SLUŽBENIKE

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.