Srbija

18.01.2016. 15:36

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Dunav osiguranje: Ažurnost u rešavanju šteta putnih osiguranja 99,88 odsto

Srbija

18.01.2016. 15:36

Kompanija Dunav osiguranje saopštila je danas da je tokom prošle godine ostvarila značajan iskorak u obimu i kvalitetu usluga putničkog zdravstvenog osiguranja i da je ažurnost u rešavanju šteta u prvih jedanaest meseci dostigla čak 99,88 odsto.  

Kako se navodi, kompaniji je tokom prošle godine prijavljeno ukupno 6.867 šteta, što je za 745 više nego u 2014. godini.

Premija dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja je do kraja novembra 2015. iznosila više od 310 miliona dinara, dok je u čitavoj 2014. godini ukupna premija domašila sumu od oko 303 miliona dinara, precizira se u saopštenju.

 Kako se dodaje, do 30. novembra prošle godine putno osiguranje je sa asistencijom dostiglo iznos više od 900 hiljada dinara, što je više od rezultata iz 2014. godine.

Osiguranje pomoći na putu je na kraju 2014. inkasiralo oko 2,7 miliona dinara, dok je za prvih jedanaest meseci lane iznos premije bio 3,6 miliona dinara.

U saopštenju se navodi da će posebni uslovi prodaje paketa putnog i putničkog zdravstvenog osiguranja kompanije „Dunav“ važiti do 29. februara ove godine.

U zavisnosti od obima pokrića, osiguranici koji zaključe ugovor o paketu putnog osiguranja za poslovna i turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 90 dana stiču pravo na popust od 15 odsto na premiju osiguranja, ukoliko se zaključi samo osnovno osiguravajuće pokriće, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, popust od 20 odsto na osiguravajuću premiju se dobija ako se uz osnovno pokriće ugovori jedno ili oba dopunska pokrića, i to za rizik od otkaza putovanja i za osiguranje prtljaga.

Osiguranicima koji zaključe ugovor o putničkom zdravstvenom osiguranju za poslovna i turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 30 dana odobrava se popust od 10 odsto. 

Osim toga klijentima su odobrene i dodatne pogodnosti, piše u saopštenju u kom se navodi da su to popust na cenu međunarodne karte osiguranja, koja iznosi 1.800 dinara, kao i 30 odsto popusta na premiju osiguranja pomoći na putu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Toooooooooo! Frilenseri protiv korupcije, muljanja i partijske bahatosti! Da vidimo da li će biti za našu decu – ili za naprednjačke džepove!?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.