Srbija

08.06.2022. 14:28

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Uradi sam: Korpice za cveće, zavese i potraga za kupcima

Foto: Privatna arhiva

Srbija

08.06.2022. 14:28

Violeta Đokić iz Beograda ručno pravi viseće korpice za cveće, dekoracije za dečje sobe, podmetače, tapiserije u boho stilu, makrame tehnikom. „Uradi sam“ ideja, rekli bi neki, ali da li je baš tako?

„Dekoracija enterijera postala mi je zanimljiva pre dve godine i boho stil mi je oduvek bio primamljiv. Tražila sam ideje za uređenje doma i tako sam na internetu pronašla neke komade urađene makrame tehnikom. Tako sam počela i svaki od radova je autentičan jer ih radim uglavnom po želji naručioca“, kaže Violeta.

Makrame je tehnika čvorovanja kojom se dobijaju gotovi proizvodi kao što su tapiserije, podmetači, zavese. Takođe, stolnjaci i dekoracije za proslave venčanja

Foto: Privatna arhiva

„Postoji nekoliko vrsta čvorova koji su osnovni i koji se ponavljaju u gotovo svakom komadu koji izrađujem. Kombinovanje čvorova je mnogobrojno, od materijala najčešće koristim pamučni konac specijalno napravljen za ovu tehniku. Takođe, drveni štapovi, perle ili alke koje koristim daju dekoraciji potpuno prirodan izgled“, kaže Violeta, majka troje dece. 

MOJA BIZNIS IDEJA: UNIKATNA OGLEDALA I MOZAIK U ENTERIJERU

Svoje radove, kako kaže, prezentuje uglavnom preko društvenih mreža i nije joj lako da nađe potencijalne kupce. 

Foto: Privatna arhiva

„Rekla bih da je cena ručnog rada jedan od glavnih razloga što nema dovoljno kupaca. Ipak ima onih koji vole ručne radove i prepoznaju sa koliko ljubavi i uloženog vremena je urađen svaki komad, što mi daje snagu da nastavim dalje da se bavim ovim poslom“, kaže ona.

MOJA BIZNIS IDEJA: CRTANJE I ULEPŠAVANJE KIŠOBRANA

Nažalost, zbog cene materijala, troškova izrade, nije moguće ostvariti neki veći obim posla poput serijske proizvodnje, ni plasirati svoj brend na tržištu. 

Svoje radove izlaže na „hand made“ festivalima.

Foto: Privatna arhiva

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.