Srbija

13.07.2022. 12:28

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

NBS upozorava: Lažne Fejsbuk stranice traže podatke o vašim karticama

Nova ekonomija/Paola Felix Meza

Srbija

13.07.2022. 12:28

Narodna banka Srbije (NBS) upozorila je građane na lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk, putem kojih nepoznati akteri prikupljaju i zloupotrebljavaju lične podatke korisnika i informacije o njihovim platnim karticama.  

„U pitanju su primeri stranica na kojima se koristi ime i logo NBS i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice“, piše u saopštenju. 

Narodna banka Srbije je odmah reagovala i preko svoje stranice na toj društvenoj mreži upozorila korisnike da je reč o lažnoj stanici, i da ne dostavljaju svoje lične podatke ovim stranicama.

„U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice“, navodi NBS.

NBS je prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.