Srbija

31.01.2016. 14:13

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vlada produžila obavezu proizvodnje hleba Sava

Srbija

31.01.2016. 14:13

Vlada Srbije produžila je obavezu proizvodnje i prometa hleba od brašna „T-500”, poznatijeg kao hleb ‘Sava’, po ograničenoj ceni, saznaje Nova ekonomija.
Cena za potrošače može biti i niža od, do sada, maksimalnih 46 dinara. Tačnije, pekari mogu da je prodaju trgovcima za maksimalnih 38,68 dinara, dok veletrgovci i maloprodaja ne mogu da se ugrađuju u ovu cenu više od 8,12 odsto.
Pekari, kao i do sada, imaju obavezu da hleb „sava”, proizvode u količinama od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje svih vrsta hlebova. Takođe, određen im je i precizan „recept” za hleb „sava”. Svaka vekna mora da ima 500 grama, od čega 370 grama mora biti brašna „T-500”, kvasca 9,25 grama, a aditiva 1,48 grama.
Ako se ne rukovode onim što im je propisala Vlada, rizikuju da plate i do dva miliona dinara kazne, kao i da im se zatvori objekat do godinu dana.
I svi trgovci imaju obavezu da u kompletnom plasmanu hleba, bar 40 odsto dnevne ponude bude hleb „sava”. Moraju da se potrude i da ga prodaju, obzirom da proizvođaču mogu da vrate do pet odsto dnevno nabavljene količine.
Inače, sam proizveden hleb mora pekarima da se plati u roku od 20 dana.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.