Srbija

22.07.2022. 14:28

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Sistem za arhiviranje e-faktura Ministarstvo plaća 1,8 miliona evra

Foto: Nova ekonomija

Srbija

22.07.2022. 14:28

Ministarstvo finansija je dodelilo ugovor za sigurosno čuvanje i obezbeđivanje dostupnosti dokumentacije iz sistema E-faktura kompaniji Aigo BS iz Beograda. Vrednost ugovora je 214,3 miliona dinara (1,8 miliona evra) sa obračutim PDV-om.

Šta kad nove fiskalne kase odu na odmor?

Na javni tender za izbor arhivera pristigle su tri ponude. Aigo BS je dao najpovoljniju, dok su skuplju cenu ponudile kompanija Saga i grupa ponuđača koju čine ITS Network i MDS Informatički inženjering.

Posao podrazumeva nadogradnju hardverske infrastrukture za obradu i arhiviranje elektronskih faktura sistemom za arhiviranje, kao i nabavku licence za nadogradnju sistema E-fakture za potrebe uvođenja sistema za arhiviranje.

Računovođe: E-fakture i nove fiskalne kase ne funkcionišu

Licenca za nadogradnju sistema E-fakture za potrebe uvođenja sistema za arhiviranje mora biti trajna, sa garantnim rokom od najmanje godinu dana, piše u specifikaciji.

Nadogradnja sistema treba, između ostalog, da obuhvata migraciju podataka u isporučeni sistem za arhiviranje, integraciju sistema E-faktura sa novim sistemom za arhiviranje, kao i konfigurisanje korisnika i prava pristupa za sitem za arhiviranje.

Sistem za arhiviranje mora da obuhvati uređaj za skladištenje arhivskih podataka minimalnog kapaciteta 120TB RAW.

Isporuka hardverskih komponenti mora da uključi fizičku instalaciju opreme, konfiguraciju, integraciju sa postojećom infrastrukturom, kao i testiranje, izradu tehničke dokumentaciju i obuku za ključne korisnike.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.