Vesti iz sveta

15.08.2022. 10:54

Cointelegraph.com

Autor: Nova Ekonomija

Rudarenje bitkoina ponovo postalo profitabilno?

Foto: Pixabay

Rudari najpoznatije kriptovalute bitkoina povećali su svoje prihode za oko 69 odsto tokom proteklog meseca, pokazuju podaci portala Blockchain.com. Ti podaci potvrđuju da je njihova zarada 13. jula bila 13,9, a 12. avgusta 23,48 miliona dolara.

Ovo se pre svega odnosi na rudare koji su koji su uspeli da „prežive“ 13. jun, dan sa najnižim prihodom od rudarenja kriptpovaluta u 2022. godini.

Industrija rudarenja bitkoina pretrpela je ogromne finansijske turbulencije tokom tekuće godine, jer je dugotrajno nestabilno tržište uticalo na njihovu zaradu u američkim dolarima (USD).

Tokom godine, prihod od rudarenja bitkoina pao je najviše zbog pesimizma investitora, koji nisu bili voljni da ulažu svoj novac zbog napetosti na tržištu.

Bitcoin tokom jula zabeležio najveću vrednost u 2022. godini
„Kupujte kriptovalute za novac koji možete prežaliti“

To su, kako se podseća, razlozi koji su uticali na gubitke od preko 1.000 milijardi dolara na celokupnom tržištu kriptovaluta.

Značajno povećanje prihoda od rudarenja ponovo šalje pozitivne signale, da je proizvodnja najveće kriptovalute održiv posao, uprkos visokim (i sve većim) operativnim troškovima.

Osim toga, niže cene opreme za rudarenje omogućile su rudarima da prošire svoju postojeću infrastrukturu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.