Srbija

24.08.2022. 17:29

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Akcije Komercijalne banke se povlače sa Beogradske berze

Foto: Pixabay

Srbija

24.08.2022. 17:29

Akcionari Komercijalne banke odlučili su da povuku akcije te banke sa regulisanog tržišta i prestanku svojstva javnog društva, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities.

„Ova odluka je očekivano doneta juče, nakon što je većinski vlasnik, slovenački NLB, prinudno otkupio akcije od preostalih manjinskih akcionara i postao jedini vlasnik kapitala ove bankarske ustanove“, dodaje se u saopštenju.

Napominje se da je prinudni otkup običnih akcija sproveden po ceni od 4.532,2 dinara što je bil knjigovodstvena vrednost akcije 30. maja.

Završeno spajanje NLB banke i Komercijalne banke
KOMERCIJALNA BANKA OTKUPLJUJE AKCIJE OD NESAGLASNIH DEONIČARA

Prioritetne akcije NLB je otkupio po ceni od 1.000 dinara što je izazvalo veliko nezadovoljstvo akcionara s obzirom da je kompanija godinama u svojim internim aktima objavljivala identičnu knjigovodstvenu vrednost za obične i prioritetne akcije.

Stoga je pred nadležnim sudom pokrenut veliki broj postupaka u cilju zaštite prava manjinskih akcionara banke, dodaje se u saopštenju.

Kako je ranije prenela Nova ekonomija, Komercijalna banka i NLB banka su se, nakon godinu i po dana rada, spojile početkom maja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.