Srbija

08.02.2016. 15:59

N 1

Autor: Nova Ekonomija

Milenović: Javnost treba da zna šta se dešava sa Tanjugom

Srbija

08.02.2016. 15:59

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je da javnost treba da zna šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug, koja i dalje radi iako je ukinuta odlukom Vlade Srbije, od 3. novembra prošle godine.

„Država mora da uvede red i moramo svi da znamo šta se dešava sa Tanjugom“, izjavila je ona.

Milenović je naglasila da ima puno pitanja o načinu rada te agencije, na koje nema odgovor, ali da sigurno zna da nije videla novu odluku Vlade, kojom bi se oživelo preduzeće Tanjug.

„Što se tiče Tanjuga, to je virtuelna stvarnost Srbije u kojoj živimo. To je medij koji je ugašen, kome su opredeljana sredstva, a koji i sada radi. Postavlja se pitanje ko je izvršio selekciju radnika koji ostaju da rade, odakle im novac i na koji način se troši. Ima puno pitanja, na koje nemam odgovor. Ali zasigurno znam da nisam videla novu odluku Vlade, kojom bi se oživelo preduzeće Tanjug“, naglasila je Milenović.

Ona je ocenila i da je pitanje o kojoj firmi se sada govori, odnosno da li je to privatna firma, koja se nalazi u njihovim prostorijama ili neka virtuelna firma.

„Malo znamo, a mnogo pretpostavljamo da bi mogli da izvedemo bilo koji zaključak“, rekla je Milenović.

Vlada Srbije je 3. novembra prošle godine, na osnovu Zakona o javnom informisanju, donela Odluku o prestanku Tanjuga, s obzirom na to da novinska agencija nije privatizovana u dva navrata. Zaposlenima su isplaćene otpremnine, ali je agencija nastavila da emituje vesti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Još nije završeno „ugrađivanje“ nezasitih lopovčina. Narodne pare daju šakom i kapom pod izgovorom da su besni na izvođače radova, a izgradnju fabrike vode će po ugovoru platiti potrošači kroz račune za utrošenu vodu. Gradski vodovod je, navodno, normalizovao snabdevanje blatnjavom i otrovnom vodom u kojoj ni kuče ne bi okupali, a mnogi su prinuđeni da to piju i kuvaju supicu bolesnoj deci da ozdrave. Inspekcije nikako da se dosete da je Zrenjanin leglo „vodene mafije“ i da sumnjivi pakeri raznoraznih česmovača u ovom gradu zgrću milione. Istu vodu sa istim karakteristikama podaju pod raznim nazivima, čak i u velikim trgovinskim lancima kao robnu marku. Uhvatili su samo jednu bandu koja je tzv. „zlatiborsku rosu“ punila u novosadskom dvorištu. Svih ovih godina ni jedna cisterna sa zdravom pijaćom vodom se nije pojavila na ulicama, a navodnu pokrajinsku pomoć u flaširanoj vodi neko je volšebno skrajnuo. Naravno, ulični bunari kojih je bilo na stotine sada su pokvareni. Do sada nam je vazduh trovala kafilerija, ali zato uskoro stiže najveća fabrika gume.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.