Srbija

07.03.2016. 10:45

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Država daje start ap i inovativne kredite IKT firmama

Srbija

07.03.2016. 10:45

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za dodelu start ap i inovativnih kredita IKT preduzećima u 2016. godini.

Kako se navodi na sajtu tog ministarstva, novac za to je opredeljen budžetom Srbije za ovu godinu, a cilj je razvoj informacionog društva i podrška IKT industriji.

Visina kredita iznosi od 300.000 do 1,5 miliona dinara za preduzetnike, a od 500.000 do tri miliona dinara za pravna lica. Rok otplate je do četiri godine, sa grejs periodom do jedne godine.

Kamatna stopa je jedan odsto na godišnjem nivou, a u grejs periodu se kamata obračunava i pripisuje glavnom dugu.

Rok za podnošenje zahteva je 7. maj 2016. godine.

Start-ap krediti dodeljuju se preduzećima koji su registrovani u prethodne dve godine počev od datuma objavljivanja konkursa za dodelu kreditnih sredstava, dok se inovativni krediti dodeljuju preduzećima koji su registrovani duže od dve godine, počev od datuma objavljivanja konkursa za dodelu kreditnih sredstava.

Start-ap i inovativni krediti odobravaju se za Projekat razvoja novog ili postojećeg proizvoda ili usluge iz oblasti IKT Inovativni projekat.

Pravo na korišćenje start-ap i inovativnih kredita imaju preduzeća registrovana u Agenciji za privredne registre u oblasti: izdavanje ostalih softvera, računarsko programiranje, izdavanje računarskih igara, konsultantske delatnosti u okviru informacione tehnologije, upravljanje računarskom opremom, ostale usluge informacione tehnologije, obrada podataka, hosting, veb portali, kablovske telekomunikacije, bežične telekomunikacije, satelitske telekomunikacije i ostale telekomunikacione delatnosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Odgovor Ivanu. Hajde da računamo. EPS raspolaže sa 7.855 MW ukupno instalisane snage. Od toga 66,08 % otpada na termoelektrane. To je 5.184,3 MW. Dakle: hidroelektrane proizvode svega 2.670,7 MW. Da li je to dovoljno da zadovolji potrebe 3.600.000 srpskih potrošača? Prema tome: limitiranje snage itekako ima opravdanja, ovde u Srbiji. Podsećam : u Evropskim zemljama ovaj procenat iznosi svega 2 do 13 %. Ali ne administrativnim metodama kao sada. Već tehničkim. Pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.