Srbija

28.03.2016. 10:11

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Najbolji studenti sveta u aprilu na takmičenju u Beogradu

Srbija

28.03.2016. 10:11

U prvoj nedelji aprila, Beograd će biti domaćin najtalentovanijim studentima sa prestižnih univerziteta iz celog sveta, koji će se takmičiti u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC).

BBICC će se održati po četvrti put u Beogradu, od 4. do 9. aprila i jedino je svetsko takmičenje ovakvog  karaktera u jugoistočnoj Evropi.

Na takmičenju će učestvovati 16 fakulteta, uključujući Fakultet organizacionih nauka kao predstavnika Univerziteta u Beogradu. Pored tima sa našeg univerziteta, u Beograd dolaze učesnici sa Univerziteta Kalifornije – Berkeley (SAD), Wharton poslovne škole iz Pensilvanije (SAD), Univerziteta sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University. Među predstavnicima Evrope učestvovaće  Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute od Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija). Prošlogodišnji pobednik Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i timovi iz Kine i sa Tajlanda.

Fakulteti koji učestvuju na BBICC-u su izabrani na osnovu učešća i plasmana na drugim internacionalnim takmičenjima, što potvđuje visok rang predstojećeg takmičenja u Beogradu.

Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve poslovne studije slučaja, koje će timovi studenata rešavati 5 i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog žirija sačinjenog od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija u Srbiji. Završnica takmičenja će se održati u subotu, 9. aprila,  gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja.

Tokom 6 dana boravka u Srbiji, takmičari će pored rešavanja dva poslovna problema, imati priliku da upoznaju Beograd i srpsku kulturu i tradiciju.

 

Za više informacija možete posetiti sajt: www.bbicc.org

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.