Srbija

09.04.2016. 17:09

Fonet

Autor: Nova Ekonomija

Sertić: Novi menadžment će sa MMF-om kreirati program za RTB Bor

Srbija

09.04.2016. 17:09

Ministar privrede u tehničkoj Vladi Željko Sertić kaže da će za RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija, koja će zajedno sa MMF-om, da kreira program izlaska iz krize tog preduzeća.

„U RTB Bor ćemo napraviti novu menadžment opciju, koja će biti deo menadžmenta iz međunarodnih okvira i deo menadžmenta našeg i postojećeg, kojim ćemo napraviti mogućnost da zajedno sa MMF-om i stučnim konsultantima kreiramo program izlaska iz krize RTB Bor“, rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima, kompletan materijal će biti završen u naredne dve, tri nedelje, a potom će biti donete određene odluke.

„Nama je važno da do 28. – 29. maja sve procedure završimo kako bismo zaštitili RTB Bor posle izlaska svih 11 preduzeća u maju mesecu iz procesa restrukturiranja“, rekao je Sertić.

Time će se, kako je istakao, postići ne samo da RTB Bor i 4.000 radnika nastave da rade i stvaraju, već ćemo po prvi put imati čistu ekonomsku sliku u državi u kojoj neće biti zaštićenih preduzeća.

Dodao je i da će morati da se preduzmu i određene racinalizacije u tom preduzeću, koje će biti veoma pažljivo vođenje u smislu strukture onog što mora da se menja i tehnoloških procesa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.